Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 03 Svibanj 2023 13:34

U Obrtničkoj školi Požega otvoreni praktikumi kuharstva i ugostiteljskog posluživanja

 

Uz Dan otvorenih vrata Obrtničke škole koji se organizira u sklopu projekta „RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva" financiran kroz ESF, svečano su otvoreni školski praktikumi kuharstva i ugostiteljskog posluživanja.

Ovim prostorom Obrtnička škola Požega još više će podići razinu svoga poslovanja, čemu pridonose i nastavnici koji se neprestano stručno usavršavaju, a koji će u njemu primijeniti svoja stečena znanja i kompetencije te ih prenijeti učenicima. Šire gledajući, ovim praktikumima i radom u njemu, Obrtnička škola Požega poboljšat će djelovanje ne samo svoje škole, nego i cijelog ugostiteljskog dijela Požeško-slavonske županije.

Sve prisutne prigodnim riječima pozdravio je zamjenik ravnateljice škole, prof. Hrvoje Krip istaknuvši kako ugostiteljstva i turizma nema bez kvalitetnih radnika ugostiteljske struke, a kvalitetnih radnika bez učionica i praktikuma opremljenih na najsuvremeniji način.

“Naši nastavnici su kroz projekte mobilnosti, a naročito kroz partnerstvo na RCK VirtuOS imali priliku vidjeti kako se hrana priprema i poslužuje u najrazvijenijim članicama EU. Prošli su edukacije iz ugostiteljstva i turizma, a ovi prostori daju nam mogućnosti da ta znanja prenosimo našim učenicima.“ - rekao je prof. Krip.

Nositelj projekta „RCK VirtuOS - uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“ je Ugostiteljsko - turistička škola Osijek,  dok je Obrtnička škola Požega partner u projektu, a uz financijsku podršku Požeško-slavonske županije izvedeni su radovi adaptacije i rekonstrukcije praktikuma kuharstva i ugostiteljskog posluživanja u okviru navedenoga projekta.

Zamjenik županice Ferdinand Troha pozdravivši sve nazočne ispred Požeško-slavonske županije, čestitao je svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovoga projekta, a čestitke je uputio i prodekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja dr. sc. Berislav Andrlić izrazivši nadu da će učenici stečena znanja u novim praktikumima nastaviti graditi upravo na požeškom fakultetu.

Pročitano 1319 puta