Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 02 Svibanj 2023 11:35

Svečano otvorene Plazma sportske igre mladih u Požegi

 

Svečanim paljenjem plamena, u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi, započele su Plazma Sportske igre, na kojima će djeca i mladi osnovnoškolskog uzrasta, imati priliku natjecati se u graničaru i atletici, a najspretnije ekipe u graničaru i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 27 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, te sponzori.

Edukativno-sportski dan u Požegi organiziran je pod pokroviteljstvom grada Požege i Požeško-slavonske županije, a vesele osnovnoškolce svojim dolaskom podržale su pročelnica UO Grada Požege Maja Petrović, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Požeško-slavonske županije Sunčica Bajić te županica Antonija Jozić koja je ovom prigodom djeci poželjela puno uspjeha u natjecanju.

„Draga djeco, poštovani organizatori i svi vi ovdje nazočni učitelji i profesori, sve vas srdačno pozdravljam u Požegi na obilježavanju Dana sporta. Želim vam svima puno uspjeha u vašem natjecanju, a onima koji se plasiraju na državno prvenstvo želim sretan put u Rijeku. Uživajte i pokažite da ste najbolji, sretno!“ - rekla je županica Jozić.

Na eventima Plazma Sportskih igara mladih djeca će imati priliku sudjelovati i u edukacijama „Reci ne! Govoru mržnje“, „Budi navijač, ne razbijač“, te edukaciji o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu.

Pročitano 817 puta