Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 01 Svibanj 2023 14:06

U parku pored Orljave tradicionalno održan „Požeški kotlić“

 

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege u parku pored Orljave, a u prigodi obilježavanja Međunarodnog praznika rada, održano je 12. po redu natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca - “Požeški kotlić”.

Ovaj događaj svake godine iznova okupi brojne natjecatelje iz cijele Slavonije i Baranje, a ove godine prijavilo se 33 natjecatelja iz Požege, Pleternice, Kutjeva, Brestovca, Jakšića, Čaglina, Osijeka i Vukovara. Manifestacija je otvorenog karaktera i namijenjena je kako natjecateljima, tako i svim posjetiteljima koji žele sa svojom obitelji provesti ugodno vrijeme na otvorenom u Požegi. Za one najmlađe organiziran je zabavni program, kao i brojni štandovi izlagača koji su upotpunili ponudu ovogodišnje manifestacije.

Članovi Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, koji se uključio u organizaciju ovogodišnje manifestacije, za sve goste pripremili su oko 400 l čobanca koji će biti besplatan za sve posjetitelje, a Turistička zajednica Grada Požege za sve natjecatelje osigurala je meso, vodu i drva za potpalu, dok je svaki natjecatelj bio dužan osigurati si kotlić za kuhanje i začine prema vlastitom receptu.

Svečano otvorenje natjecanja podržali su i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić te županica Antonija Jozić, koji su prigodnim riječima svima prisutnima čestitali Praznik rada te natjecateljima poželjeli sreću u kuhanju „Požeškog kotlića“.

„Poštovane Požežanke i Požežani i svi vi dragi gosti Požege, uistinu mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas danas na još jednom tradicionalnom „Požeškom kotliću“, manifestaciji koja se dugi niz godina organizira u ovom lijepom parku kraj Orljave. Svima vama koji se natječete želim puno uspjeha, iako znam da ste danas ovdje najviše radi druženja i činjenice da danas proslavljamo Međunarodni praznik rada.“ – rekla je županica Jozić te svima prisutnima ujedno čestitala i 28. obljetnicu VRO „Bljesak“, operacije u kojoj je u Domovinskom ratu oslobođeno preko 500 kvadratnih kilometara zapadne Slavonije.

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 694 puta