Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 30 Travanj 2023 20:00

Tradicionalno održana „Roštiljada i biciklijada u Zarilcu“

 

U organizaciji ŠRD „Londža“ iz Zarilca, pleterničke Turističke zajednice te Udruge „Mladi za mlade“ Pleternica, a uz potporu Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije, na prostoru zarilačkog ribnjaka održana je tradicionalna manifestacija „Roštiljada i biciklijada u Zarilcu“ koja svake godine iznova privuče veliki broj posjetitelja i sudionika.

Prije nego što je započelo natjecanje u pripremi roštilja, s pleterničkog Trga bećarca krenula je nezaobilazna obiteljska biciklijada koja je i ove godine privukla brojne bicikliste koje je lijepo vrijeme pratilo na putu prema Zarilcu.

Na najveću roštiljadu na ovim prostorima ove godine prijavilo se više od 45 sudionika iz Požeško-slavonske i drugih županija, za što su im kao i svaki puta do sada osigurani ugljen, meso i drva, a njihovo umijeće u pripremi mesnih delicija ocijenio je stručni žiri.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog društva „Dilj Buk“, drugo mjesto ekipa Konjogojstvene udruge “Konji bili, konji vrani” iz Nove Gradiške, dok je treće mjesto pripalo ekipi „Klokani“ iz Gradca.

Tradicionalnu i nezaobilaznu roštiljadu u Zarilcu posjetila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je zajedno s gradonačelnicom Marijom Šarić dodijelila nagrade najboljim ekipama ovogodišnje roštiljade.

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 719 puta