Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 25 Travanj 2023 17:37

Gradska knjižnica Požega obilježila „Noć knjige 2023.“

 

Noć knjige manifestacija je koja se organizira s ciljem promicanja knjige i čitanja, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige. Ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Požega pripremila je bogat program u kojemu su, među ostalim, ugostili poznate hrvatske književnike: Marinu Vujčić, Kristiana Novaka i Ivicu Ivaniševića, te književnicu za djecu Jelenu Pervan, a program je završio koncertom grupe Vatra koji je okupio brojne posjetitelje i zaljubljenike u takvu vrstu glazbe.

Uz prisustvo djelatnika knjižnice, korisnike, te brojne Požežane i goste, „Noć knjige 2023.“ posjetio je i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Centralni program večeri, uz književni susret s poznatim hrvatskim književnicima, bio je i Festival dobre preporuke, u kojemu su korisnici knjižnice i gosti iz drugih gradova uživo preporučili knjige za čitanje, dok je publika animirana tako da su odmah mogli posuditi konkretni preporučeni naslov.

Osim centralnih programa u Knjižnici su se održavali i cjelovečernji programi: „Umjetna inteligencija“ - informiranje o mogućnostima chat-komunikacije s umjetnom inteligencijom, „Mozgam“ - rješavanje križaljki i zagonetki u borbi protiv umjetne inteligencije, „Lego-maraton za odrasle“ - Akcijsko slaganje Lego-setova, te „Ogrlica od puzzli“ - kreativna aktivnost za djecu školskog uzrasta.

Izvor fotografija: pozega.eu

Pročitano 952 puta