Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 18 Travanj 2023 09:35

Svečano obilježen Dan Brodsko-posavske županije

 

U prigodi 30. obljetnice osnutka Županijske skupštine, nakon misnog slavlja i polaganja vijenaca, u prostorima Glazbene škole Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija proslavila je svoj dan Svečanom sjednicom Županijske skupštine na kojoj su najzaslužnijim pojedincima i institucijama koji svojim djelovanjem doprinose razvoju Županije dodijeljena priznanja.

Svečanoj sjednici uz župana Danijela Marušića i čelne ljude Županije nazočili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s brojnim ministrima, predstavnici gospodarskog, društvenog, kulturnog, vjerskog i političkog života Brodsko-posavske županije, gradonačelnici i načelnici općina, kao i brojni župani i njihovi zamjenici među kojima i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Uz podsjećanje na ratne 90-te, prve lokalne izbore kao i vrijednu godišnjicu osnivačke skupštine, bila je ovo prigoda i za rekapitulaciju učinjenoga, ali i najavu novih planova s ciljem još boljeg i kvalitetnijeg pozicioniranja ovog dijela Hrvatske kao i promocije njenih brojnih kapaciteta, o čemu su više govorili potpredsjednik Županijske skupštine Berislav Balen i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

"Iznimno sam ponosan što imam privilegiju biti na čelu županije koja spaja puteve, granice, obale i države, a koja danas, svojom punom dužinom, stoji na braniku granice Europske unije i Šengenskog prostora. Vizija razvoja Brodsko-posavske županije usklađena je s nacionalnim vrijednostima i načelima. Ona je tradicionalno središte industrije i poduzetništva, sa snažnim zamahom ka zelenom, inovativnom i digitalnom gospodarstvu i zadovoljnom društvu.“ – rekao je ovom prigodom župan Marušić dodajući kako se sinergijom i suradnjom Županije, državnih tijela i jedinica lokalne samouprave kontinuirano radi i ulaže u uspostavu i razvoj poduzetničke infrastrukture.

„Uz značajan broj obrta, obiteljsko-poljoprivednih gospodarstava, Županija smo koja se ponosi kvalitetnom mrežom suvremeno opremljenih bolničkih ustanova, energetski obnovljenim osnovnim i srednjim školama, ali i Županija koja je snažno orijentirana ka visokom obrazovanju i tehnologijama.” – u svome govoru istaknuo je župan Danijel Marušić.

Dobre rezultate Brodsko-posavske županije i kvalitetnu sinergiju s Vladom i ministarstvima, bez koje nema ni napretka Slavonije u cjelini, pohvalio je i premijer Plenković, podsjećajući kako je politika ravnomjernog regionalnog razvoja utkana u sve Vladine aktivnosti.

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 613 puta