Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 13 Travanj 2023 22:27

Svečano obilježen Dan Koprivničko-križevačke županije

 

Svečanom sjednicom Županijske skupštine te dodjelom javnih priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama s područja županije, u dvorani Domoljub u Koprivnici obilježen je Dan Koprivničko-križevačke županije i 30. obljetnica njezinog postojanja. Uz domaćine, predsjednika Županijske skupštine Damira Felaka, župana Darka Korena i njegovog zamjenika Ratimira Ljubića, svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik RH Zoran Milanović te brojni uvaženi gosti među kojima i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.

Na samome početku sjednice svima prisutnima obratio se predsjednik skupštine Damir Felak koji se osvrnuo na rad skupštine te podsjetio okupljene na povijest razvoja i važnost županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave.

Župan Darko Koren poželjevši svima dobrodošlicu u Koprivničko-križevačku županiju u svome obraćanju istaknuo je kako se već puna tri desetljeća brižno čuva tradicija i bogato kulturno nasljeđe koje su im ostavili njihovi prethodnici. „Isto tako stvaramo nove vrijednosti i gradimo bolju sutrašnjicu za mlade generacije koje tek dolaze. Županiju u ovih trideset godina najbolje opisuje kontinuitet stvaranja novih vrijednosti i stabilnog napretka koji je danas vidljiv na svakom koraku. S punim pravom mogu reći kako je Županija upravo u ovom najnovijem razdoblju ostvarila svoj najznačajniji gospodarski i društveni razvoj, a trenutno svjedočimo najvećem investicijskom ciklusu na ovom prostoru vrijednom preko 700 milijuna eura.“ - rekao je župan Koren te dodao kako su se promišljenim ulaganjima u brojne kapitalne projekte stvorile nove vrijednosti u području obrazovanja, zdravstva, prometne i komunalne infrastrukture, gospodarstva i turizma - svega onoga što će životni standard građana podići na još višu razinu.

Uz čestitke na ovoj velikoj obljetnici, u ime svih prisutnih župana, njihovih zamjenika i Hrvatske zajednice županija, uvaženim gostima obratio se Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije koji je ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija te istaknuo izvrsnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom i prijateljstvo koje veže ne samo Brodsko-posavsku, već i ostale županije s jednom od najznačajnijih županija sjeverozapada Hrvatske.

„Imam tu privilegiju i čast da se svima prisutnima obratim u ime mojih kolega i čestitam vam na svim vašim postignućima, a vidjeli smo da ih je u proteklom razdoblju uistinu mnogo. Sjajno surađujemo na razini Hrvatske zajednice županija, mnogo je konstruktivnih prijedloga s vaše strane kao Županije i samog župana, koji je i potpredsjednik Zajednice, a te su inicijative u konačnici urodile i plodom što je uspjeh svih nas okupljenih u krovnu organizaciju županija. Čestitam vam na svemu što ste postigli u proteklih godinu dana, ali i u kontinuitetu ovih trideset godina koje danas s ponosom slavite. Imate mnogo razloga za to i uvjeren sam da ćete u razdoblju koje je pred vama ostvariti sve ono što ste planirali na korist svih stanovnika vaše županije koji s ljubavlju čuvaju tradiciju ovih prostora.“ - istaknuo je župan Marušić.

Izvor: kckzz.hr

Pročitano 687 puta