Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 04 Travanj 2023 13:59

Biskup Škvorčević pohodio Dom za stare i nemoćne osobe u Požegi

 

U pripravi za svetkovinu Isusova uskrsnuća, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević pohodio je Dom za stare i nemoćne osobe u Požegi te predvodio euharistijsko slavlje za djelatnike i korisnike te ustanove. Svetoj misi prisustvovali su i zamjenik županice Ferdinand Troha, v. d. predstojnik Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac, te učenici požeške Katoličke osnovne škole koji su predvodili liturgijsko pjevanje.

Na samome početku misnoga slavlja, biskup Škvorčević podsjetio je korisnike Doma i sve prisutne kako je započeo Veliki tjedan muke, smrti i uskrsnuća Kristova te rekao da ovom svetom misom svi želimo prepoznati sebe i svoju sudbinu u onome što je Bog po Isusu patniku ostvario za nas, potaknuvši sve zajedno da povjere Isusu svoje živote, radosti i terete, zamolivši Gospodina da ih u ovom slavlju osnaži na njihovu životnom putu.

Između ostaloga, biskup je upitao sudionike slavlja gdje se oni nalaze s obzirom na Isusa Krista i materijalna dobra, ustvrdivši da su nam ona potrebna, ali ako svoju sudbinu stavimo na tu kartu, unaprijed postajemo gubitnici, jer samo s Isusom Kristom možemo prijeći granicu smrti i biti pobjednici. Biskup Škvorčević pozvao je sve nazočne da se obnove u opredjeljenju za Isusa Krista, da im on bude prva i najvažnija opcija, te da se na taj način uključe u njegovu pobjedu ljubavi, jaču od smrti. Potaknuo je nazočne da po uzoru na budnost Marte i Marije trajno u svom srcu njeguju pravo raspoloženje prema Isusu Kristu, pobjedniku nad smrću, kako bi on svojom ljubavlju mogao djelovati u njihovim slabostima i nemoćima.

Izvor fotografija: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 719 puta