Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 25 Ožujak 2023 18:30

Održano otvorenje VIII. natjecanja dječjih zborova - VALLIS AUREA CANTAT

 

U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održano je natjecanje namijenjeno svim dječjim zborovima bez obzira koju vrstu ili stil glazbe pjevaju - klasičnu, folklornu, popularnu ili mješovitu glazbu, a natjecati su se mogli svi amaterski, crkveni, školski zborovi te folklorna društva, dječje klape i drugi ansambli čiji su pjevači u dobi od sedam do petnaest godina.

Ovogodišnje osmo po redu natjecanje okupilo je šesnaest zborova dječjeg uzrasta te je sudjelovao ukupno 431 pjevač. Natjecanje je održano u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i Glazbene škole Požega, a otvorenju je, uz ravnatelja Glazbene škole Požega Alena Kovačevića, prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha koji se svima prisutnima obratio prigodnim riječima.

„Osmi „Vallis aurea cantat“ svjedoči kako u naš grad i našu školu kojoj je Požeško-slavonska županija osnivač, iz godine u godinu dolaze djeca, upoznaju se s glazbom, uče o glazbi, a kao što vidimo i natječu se. Ono što je meni nekako najbitnije oko naše glazbene škole je to što se puno toga događa i u okviru nastave, kao i izvan nastave. To ovu našu glazbenu školu čini svojevrsnom okosnicom ovoga grada, a ovim putem čestitam svima koji tome pridonose.“ – rekao je Troha te ujedno i otvorio VIII. natjecanje dječjih zborova.

Svoj talent na današnjem natjecanju pokazali su zborovi iz Starog Petrovog Sela, Nove Gradiške, Valpova, veliki dječji zbor Glazbene škole Požega, zbor iz Velike Gorice, Đakova, Ravne Gore, Samobora, Brdovca, Kaštel Gomilice, Osijeka, Konjščine, Splita, tri zbora iz Zagreba.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 1422 puta