Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 12 Ožujak 2023 08:34

Čestitka županice povodom Dana Grada Požege

 

Poštovani žitelji Grada Požege, drage Požežanke i Požežani,

nakon što je fra Luka Ibrišimović Sokol 12. ožujka 1688. godine oslobodio Požegu od 150 godina duge osmanlijske okupacije, razvio se grad kakvoga danas poznajemo. Požežani unatrag tri stoljeća taj povijesni datum redovito obilježavaju kao dan svoga grada, središta Požeško-slavonske županije i Požeške biskupije.

Proglašena slavonskom Atenom zbog mnoštva znanstvenika i književnika koje je podarila Hrvatskoj te zbog niza kulturnih ustanova i spomenika, Požega je grad koji je novim generacijama ostavio veliko kulturno bogatstvo, a okružena brežuljcima, potocima i vijugavom Orljavom, koji nadaleko određuju njezin karakter i osobine, daje pravi osjećaj malog pitomog gradića u srcu Slavonije.

Dragi građani Požege, čuvajmo i nadalje grad koji je pokretač gospodarskog razvoja naše županije te grad ugodnog življenja sačinjen od vrijednih poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika i svih građana koji doprinose njegovom razvoju. Nastavimo i nadalje zajedničkim snagama razvijati, izgrađivati i osnaživati svoju Požegu.

U ime vijećnika Županijske skupštine te u svoje osobno ime od srca Vam čestitam Dan grada Požege i Grgurevo 2023..

Vaša županica Antonija Jozić

Pročitano 706 puta