Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 10 Ožujak 2023 17:48

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Požege

 

U svečanoj dvorani Gradskog kazališta Požega, a u prigodi Dana grada koji se tradicionalno obilježava 12. ožujka, održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Požege koja je prošla u znaku dodjele priznanja i nagrada ovogodišnjim laureatima, osvrta na postignute rezultate te prikazom filma o svemu učinjenom u proteklom razdoblju.

Uz domaćine, predsjednika Gradskog vijeća Mateja Begića, gradonačelnika grada Požege Željka Glavića i gradske vijećnike, svečanoj sjednici prisustvovali su brojni uvaženi gosti kojima se prigodnim riječima, pozdravivši sve prisutne, obratio gradonačelnik istaknuvši kako su Požegu posljednjih godinu dana obilježili brojni izazovi i projekti.

„Ono što bih želio naglasiti je svakako projekt „Požeške bolte“ - Gradski muzej Požega koji potječe iz početka 18. stoljeća, a čija su rekonstrukcija i dogradnja u tijeku. Radi se o projektu koji je započeo početkom 2021. godine te je trenutno u fazi završnih radova i nadam se da će u ovoj godini Muzej zaista i biti završen. Kao što imamo Knjižnicu, tako će i ovaj Gradski muzej biti jedan od ljepših u Hrvatskoj.” – rekao je gradonačelnik te također istaknuo i projekt novog stadiona NK Slavonije na kojemu je, uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza završen pomoćni teren, a s radovima na glavnom terenu i tribinama sa klupskim prostorijama započet će se ovoga ljeta.

Gradonačelnik Glavić u svome govoru rekao je kako je Požega kroz osam stoljeća svoje povijesti bio izuzetno bogati grad u kulturno-povijesnom smislu te više puta i na razne načine sjedište županije. „Radimo i na projektu požeškog povijesnog arhiva u Županijskoj ulici, gdje će se uz pomoć europskih sredstava izgraditi moderni arhiv, a koristeći jednu idealnu priliku ITU mehanizma gdje imamo na raspolaganju značajna sredstva planiramo napraviti i rekonstrukciju gradske jezgre, baroknog Trga Svetog Trojstva.“ – istaknuo je gradonačelnik te rekao kako će se i dalje ustrajati na dobroj lokalnoj i regionalnoj suradnji.

Obrativši se svim prisutnim uvaženim gostima županica Antonija Jozić istaknula je kako grad Požegu uz Gradsku upravu izgrađuju svi njeni vrijedni obrtnici, poduzetnici, poljoprivrednici, učitelji i nastavnici, zdravstveni i socijalni djelatnici, radnici, te mladi i umirovljenici. "Iza nas je još jedna godina izazova i uspjeha, malih i velikih koraka svih nas. Godina suradnje i zajedništva koje nisu ugrozile ni bure ni nevere koje su pokušavale ljuljati brod kojim plovimo svi zajedno. Jer snažni smo koliko je snažna najslabija karika, a ovdje odgovorno mogu potvrditi da slabih karika među nama nema." - kazala je županica te istaknula kako Požegu čuvaju i izgrađuju i naši branitelji i sportaši, kulturni djelatnici te svi znani i neznani ljudi u okviru svojih radnih mjesta.

„Poštovani gradonačelniče, čestitam vam na svim malim i velikim iskoracima koje ste učinili zajedno sa svojim suradnicima kako biste Požegu pozicionirali na mjesto koje zaslužuje. Svim dobitnicima gradskih priznanja čestitam na njihovim uspjesima i životnim koracima. Neka vam ova nagrada bude podstrijek za dalje, a svim građankama i građanima grada Požege od srca čestitam Dan grada – Grgurevo." – istaknula je županica na kraju svog obraćanja.

Dan grada Požege svim građanima čestitali su i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar vanjskih i europskih poslova, dr.sc. Gordan Grlić Radman koji su pritom pohvalili rad Gradske uprave na razvoju Grada i brizi za kvalitetu života svih stanovnika te važnost suradnje lokalne, regionalne i državne vlasti.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća bila je prigoda i za dodjelu nagrada i priznanja ovogodišnjim laureatima te su tako dobitnici kolektivne nagrade grada Požege Osnovna škola „Dobriša Cesarić“ i Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Povelju humanosti grada Požege dobio je volonter Ivica Mađarević, dok je Godišnju nagradu grada Požege dobila Željka Peška, članica Hrvatske kuglačke reprezentacije za slijepe i slabovidne osobe.

Pročitano 1282 puta