Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 03 Ožujak 2023 19:38

Županica Jozić održala sastanak s predstavnicima Koordinacije županijskih savjeta mladih RH

 

U sklopu kontinuiranih posjeta svih županija u Republici Hrvatskoj, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih RH Marijo Rajič zajedno s međunarodnom tajnicom Koordinacije Barbarom Kasalo Banić te predsjednikom Savjeta mladih Brodsko-posavske županije Josipom Juričićem, održao je radni sastanak sa županicom Antonijom Jozić te predsjednicom Savjeta mladih PSŽ Larom Mandić.

Na sastanku se razgovaralo o položaju mladih kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini, a predsjednica Savjeta mladih PSŽ predstavila je godišnje izvješće rada Savjeta te istaknula s kojim izazovima su se susretali mladi u Požeško-slavonskoj županiji.

Županica Antonija Jozić iskazala je zadovoljstvo dosadašnjim radom Savjeta te ukazala na to kako se na području Požeško-slavonske županije kontinuirano radi na boljem položaju mladih u društvu.

Posebno je naglašena važnost uključivanja mladih u lokalnu zajednicu kroz suradnju s predstavničkim tijelom u dijelu donošenja odluka od značaja za mlade, a na sastanku je također najavljena i Konferencija koja će okupiti županijske Savjete mladih i izvršnu vlast u županijama, koja će se održati u ožujku.

Pročitano 1666 puta