Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 03 Ožujak 2023 19:27

Održana ovogodišnja Županijska smotra LiDraNo 2023.

 

Ovogodišnji domaćin smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije, Osnovna je škola Zdenka Turkovića u Kutjevu, a na državnoj smotri, Požeško-slavonsku županiju predstavljat će samo najbolji i najuspješniji sudionici.

Svečanosti otvaranja LiDraNo 2023., uz mnoštvo učenika i mentora, članova županijskog i prosudbenih povjerenstava ovogodišnje Smotre, prisustvovali su i ravnatelj OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo Milorad Bandalo, ravnatelj OŠ Mladost Jakšić Boško Obradović, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Predsjednica ovogodišnjeg županijskog stručnog povjerenstva Anita Katić, istaknula je kako u gostima imaju preko 130 učenika te više od 40 mentora županijskih škola. „Dramci će izvesti svoje pojedinačne monologe ili recitacije, a skupni će imati dramske izvedbe. Državni izbornik koji ovdje ravna dramskim izrazom te bez njega ne možemo održati dramski izraz je gospodin Vladimir Andrić, glumac vinkovačkog kazališta.“ – kazala je predsjednica Katić.

Kako bi svima prisutnima približili svoj grad, prije samog početka službenog dijela Smotre, učenici literarne skupine kutjevačke osnovne škole svojim literarnim radovima opjevali su i opisali znamenitosti svoga Kutjeva.

Ravnatelj Bandalo, pozdravivši sve uvažene goste, istaknuo je kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što su se nakon pandemijskih godina, svi zajedno uspjeli okupiti i podijeliti svoja znanja i vještine. „Nakon 2014. godine evo nas ponovno u Kutjevu. U ime kolektiva i svih djelatnika Osnovne škole Zdenka Turkovića svima želim dobrodošlicu u naš grad, a onima koji nas budu predstavljali na višim razinama želim puno uspjeha i neka dostojno predstavljaju našu Požeško-slavonsku županiju.“ – rekao je ravnatelj Bandalo.

Gradonačelnik Kutjeva ovom prigodom rekao je kako mu je kada je došao na Smotru prva asocijacija bila prisjećanje na njegove školske dane i sudjelovanje na LiDraNu. „Tada sam spoznao i ostao iznenađen velikim talentom i načinom stvaralaštva svojih kolega učenika. Naravno, neki od njih su uspjeli u tom području te u životu postali pisci, glumci i samim time dali veliki obol i utjecaj na sve nas koji čitamo, učimo ili gledamo njihove radove i talente koji oduševljavaju i ostavljaju utjecaj na sve nas.“ – rekao je Budimir čestitavši profesorima i mentorima koji prenoseći učenicima svoja znanja i vještine stvaraju ljude koji će na temelju toga stvoriti karijere i ostvariti svoju budućnost.

Ispred Požeško-slavonske županije i u ime županice Antonije Jozić sve prisutne pozdravio je zamjenik županice Ferdinand Troha. „Svjesni smo kako je županijski LiDraNo ponajveće i vrlo značajno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola koje je iznjedrilo brojne glumce, novinare i druge talente koji su se pronašli ili u literarnom, ili u dramskom, ili u novinarskom izričaju. Dragi natjecatelji, neka vam upravo to bude poticaj da radite sa svojim mentorima i dostojno predstavite našu županiju na državnom natjecanju. S tim željama ovim putem otvaram ovogodišnju Županijsku smotru LiDraNo 2023.!“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Pročitano 1168 puta