Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 01 Ožujak 2023 14:30

Županica Jozić svečano otvorila novi Agronom Agro centar u Požegi

 

Uz široki i raznoliki asortiman, na više od 2.400 m2 zatvorenog i 2.000 m2 otvorenog prostora, otvoren je novi Agronom Agro centar u Požegi u koji je uloženo ukupno oko 2 milijuna eura.

Agronom d.o.o. 1996. godine osnovao je Darko Aračić, današnji suvlasnik i predsjednik uprave navedenoga društva koji je ovom prigodom istaknuo zadovoljstvo otvorenjem nove upravne zgrade i velikog Agro centra.

„Naš novi Agro centar u Požegi nudi sve što je vezano za poljoprivredu u širem smislu, a po tome smo jedinstven koncept u Republici Hrvatskoj, jer u ovom obliku i volumenu nema nitko. Vezani smo za poljoprivredu te tako želimo biti percipirani.“ – rekao je Aračić istaknuvši kako je prošlu godinu tvrtka Agronom d.o.o. završila s rekordnih 1 milijardu i 257 milijuna kuna prihoda.

„Samo prošle godine dodatno je zaposleno 130 ljudi, tako da Agronom danas broji 410 radnika. Krajem ljeta otvorit ćemo i novi centar u Pleternici, gdje ćemo osim u centar investirati i u silos, a cijela investicija bit će vrijedna oko 9 milijuna eura.“ – istaknuo je predsjednik uprave Agronoma.

Novi Agronom Agro centar svečano je otvorila županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je istaknula zadovoljstvo i ponos otvorenjem firme koja zapošljava veliki broj djelatnika.

„Zadovoljna sam i ponosna što je firma u Požegi, firma koja zapošljava veliki broj djelatnika i investira uistinu velika sredstva ne samo u Požeško-slavonsku, nego i u drugim županijama čime značajno utječu na gospodarske pokazatelje. Svim zaposlenicima, cijelom timu i vlasnicima želim puno uspjeha u budućem radu te da se ovakve investicije nastave, jer upravo one znače nova zapošljavanja i daljnji razvoj.“ - rekla je županica Jozić.

Pročitano 849 puta