Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 07 Veljača 2023 08:26

Na stadionu NK Slavonije službeno otvoren teren s umjetnom travom

 

Krajem 2022. godine završena je jedna od faza u projektu kompleksa Nogometnog kluba Slavonija - dugoočekivani teren s umjetnom travom. U projektu je zamišljena i izgradnja nove zgrade zapadne tribine te novi središnji teren, istočna tribina koja je namijenjena za stajanje, a u konačnici bi se trebao završiti pješački most koji bi spojio oba nasipa rijeke Orljave. Pripremne radove i infrastrukturu za postavljanje umjetne trave financirao je Grad Požega dok je umjetna trava donacija Hrvatskog nogometnog saveza.

Svečanom otvorenju, uz dopredsjednika županijskog nogometnog saveza i predsjednika NK Slavonija Tomislava Čabraju i članove kluba svih uzrasta, prisustvovali su i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, zamjenik županice Ferdinand Troha, te predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić.

“Ovdje smo na svečanom otvaranju projekta koji je krenuo u ljeto prošle godine, primopredaja je bila prije Nove godine i evo, veselim se što je projekt u kojem su sudjelovali Grad Požega i Hrvatski nogometni savez uspješno završen. Ovo je jedna od kapitalnih investicija u ovom klubu i ovom gradu i nadam se da će i u budućnosti krenuti izgradnja naših tribina, svlačionica i svega potrebnog.” - rekao je predsjednik kluba Tomislav Čabraja.

Predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić ovom prigodom istaknuo je kako je u proteklih 15 godina Hrvatski nogometni savez na području Požeško-slavonske županije investirao u četiri manja terena s umjetnom travom, a sada svjedočimo i otvaranju terena standardne veličine, naglasivši kako od ove investicije neće imati korist samo nogomet na razini županije, nego i nogomet na razini Republike Hrvatske. „Ovo je hvalevrijedan kapitalni objekt, ne samo kada je riječ o financijama, nego i u sportskom smislu, gdje će djeca i mladi imati mogućnost baviti se sportom i raditi u svim vremenskim uvjetima, tijekom cijele kalendarske godine.“ - rekao je Lucić zahvalivši Hrvatskom nogometnom savezu na čelu s predsjednikom Kustićem koji pomažu nogometu na području naše županije.

Zamjenik županice Ferdinand Troha, pozdravivši sve nazočne ispred Županije i u ime županice Jozić, čestitao je svim sudionicima na ovom uspješnom projektu. “Nogomet nas je puno puta razveselio i učinio ponosnima. Vjerujem da će i ovaj teren iznjedriti sportaše i nogometaše koji će nas veseliti i činiti ponosnima. Čestitam Hrvatskom nogometnom savezu i Gradu Požegi što su pomogli da do toga dođe i nadam se da ćemo uskoro uživati u rezultatima ovog projekta.“ - rekao je Troha.

Gradonačelnik Željko Glavić istaknuo je kako će se svi potruditi da tribina i radovi na stadionu budu što prije završeni. „Grad Požega pružio je veliku financijsku potporu u realizaciji ovog sportskog objekta, a tako će biti i nadalje. Prije dvije godine zahvatila nas je tuča koja je malo pripomogla da se odlučimo srušiti stare objekte i krenemo u projekt kompletne rekonstrukcije ovog nogometnog centra. Krenuli smo od pomoćnog terena koji predivno izgleda, a kao što su mi nogometaši prethodno rekli, ne mogu zamisliti da su do sada bili bez tog terena.“ - rekao je gradonačelnik.

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 2081 puta