Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 28 Siječanj 2023 20:38

Muzejska noć 2023. održana u „Požeškoj kući“

 

U novootvorenom centru za posjetitelje „Požeška kuća“, na temu “I muzeji su važni”, ovogodišnju Noć muzeja posjetili su brojni građani, uzvanici i ljubitelji kulture među kojima su bili i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Posjetitelji su mogli razgledali zanimljive sadržaje novoga prostora, a kratkim filmom upoznali su se s poviješću Muzeja i budućim muzejskim postavom. Također, na raspolaganju su im bili i suveniri koji su osmišljeni i izrađeni kroz projekt „Požeške bolte“ kako bi promovirali Grad Požegu te njezinu bogatu kulturu i povijest.

Lidija Španiček, v.d. ravnateljica požeškog muzeja, pozdravivši sve nazočne istaknula je na koji način Muzej i njegovi djelatnici utječu na očuvanje kulturnog identiteta Grada. „Vašim današnjim posjetom, na neki način, vi ste postali čuvari tradicije običaja Noći muzeja koji promiče suradnju ljudi, naših posjetitelja koji žele biti dio ove velike zajednice.“ - rekla je Lidija Španiček te svečano otvorila 18. Muzejsku noć.

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 946 puta