Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 23 Siječanj 2023 12:14

Proslavljeno Vincelovo u Požeško-slavonskoj županiji

 

Destinacija Zlatna Slavonija i ove godine postala je središte proslave blagdana sv. Vinka, tradicionalnog Vincelova, koje je kao i svake godine do sada okupilo brojne goste iz cijele Hrvatske i regije, prikazujući rezidbu vinove loze i označavajući početak nove vinogradarske godine.

Vincelovo na obroncima Požeške gore, održano je u organizaciji TZ Grada Požege, a uz gradonačelnika Požege Željka Glavića i njegovog zamjenika Borislava Miličevića, vinograd ovogodišnje domaćice Ivanke Dodiković posjetili su i županica Antonija Jozić i njezin zamjenik Ferdinanad Troha.

Kako bi nova vinogradarska godina bila plodna i dobra, vinograd na Požeškoj gori blagoslovio je fra Darko Sudarić iz požeške župe Duha Svetoga.

Svojim posjetom vinogradu obitelji Mihalj, kao i poznatoga vinara Marinka Markote u Pleternici, Vincelovu u Hrnjevcu kod domaćina Ive Enjingija, manifestaciji na poznatom Trgu graševine u Kutjevu koja je održana u organizaciji Udruge Kutjevački vinari, te 30. Vinkovu u Općini Velika, uz nezaobilaznu domaću hranu i slavonske tamburaše, županica Jozić i zamjenik Troha, iskazali su svima podršku uz dobre želje za novu vinogradarsku godinu.

Izvor fotografija: TZ Grada Požege/rva.hr

Pročitano 1160 puta