Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 19 Siječanj 2023 19:07

U Hrvatskom saboru održana 37. tematska sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport

 

Članovi Savjeta mladih sudjelovali su na 37. tematskoj sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport pod temom “Djelovanje Savjeta mladih pri jedinicama JL(R)S.”

Prikupljena izvješća pokazuju kako su u 2021. godini u Republici Hrvatskoj aktivna bila 73 od ukupno 127 osnovana Savjeta mladih. Savjeti mladih aktivno su djelovali u Gradu Zagrebu i 12 hrvatskih županija, zatim u 38 gradova i 22 općine. Ukupno 54  savjeta mladih nije u potpunosti djelovalo u skladu s odredbama Zakona pa ih se ne može smatrati aktivnim već samo osnovani.

Prema navedenim podacima Savjet mladih Požeško-slavonske županije i Savjet mladih Grada Pakraca prepoznati su kao aktivno savjetodavno tijelo te su njihovi predstavnici kao i njihovi čelnici lokalne i regionalne samouprave pozvani na tematsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o djelovanju savjeta mladih, svrsi njihova postojanja, te kako mlade potaknuti na veću uključenost, čime bi utjecali ne samo na svoju sadašnjost, nego i na svoju budućnost.

Ispred Savjeta mladih Požeško-slavonske županije sudjelovali su predsjednica Savjeta Lara Mandić i zamjenica člana Iva Glibo, a ispred Savjeta mladih Grada Pakraca predsjednik Savjeta Karlo Rek.

Gradonačelnica Grada Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević dočekala je predstavnike Savjeta mladih iz Požeško-slavonske županije te također sudjelovala na sjednici.

Izvor fotografija: Savjet mladih PSŽ

Pročitano 1056 puta