Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 14 Siječanj 2023 17:33

U požeškoj Katedrali održana sveta misa za preminulog papu u miru Benedikta XVI.

 

Osmoga dana nakon ukopa posmrtnih ostataka pape u miru Benedikta XVI. u Rimu, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u Katedrali sv. Terezije Avilske, u zajedništvu sa svećenicima i vjernicima grada Požege održao je svetu misu za njegovu dušu.

Pozdravljajući nazočne svećenike, redovnike i druge vjernike grada Požege među kojima je bio i zamjenik županice Ferdinand Troha, biskup je rekao da su se svi zajedno okupili osmog dana nakon ukopa Papinih posmrtnih ostataka da bi se podsjetili kako se Gospodin naš Isus ukazao svojim učenicima osmog dana nakon svoga uskrsnuća kada je nevjernog apostola Tomu pozvao da stavi svoje prste u mjesto njegovih rana te da ne bude nevjeran nego vjeran s obzirom na Isusovu pobjedu nad smrću.

Između ostaloga, biskup je istaknuo da u ovoj svetoj misi svi zajedno s dubokom vjerom i zahvalnošću želimo slijediti Isusov poziv te na svoj način staviti svoje prste u njegove rane, jer u svakoj svetoj misi slavimo njegovu muku i smrt te reći Gospodinu da vjerujemo kako je on pobjednik nad smrću, a s njime i svi koji su njegovi, među kojima je i preminuli papa Benedikt.

Biskup Škvorčević Pozvao je okupljene vjernike da u ime Požeške biskupije zahvale papi Benediktu na svemu što je učinio za proslavu svih ljudi koji su na njegovu riječ vjerovali Isusu Kristu te da budu molitelji da Bog bude njegova vječna nagrada u onoj punini života koju nam je omogućio u Isusu Kristu, izrazivši radost što su se plemenitom činu Papina spomena u požeškoj Katedrali pridružila i djeca, posebice kandidati za prvu pričest, napomenuvši kako je papa Benedikt zaslužio da ga i oni vole na svoj dječji način.

Izvor: Požeška biskupija

Pročitano 1163 puta