Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 05 Siječanj 2023 08:37

Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega

 

Zajedno sa Parohijom požeškom i zamjenikom županice Požeško-slavonske županije Nikolom Ivanovićem, Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine u prigodi pravoslavnog Božića i ove godine tradicionalno je organiziralo prigodni domjenak kojemu su uz vijećnike, prisustvovali brojni prijatelji i gosti među kojima su bili i zamjenik županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika grada Požege Borislav Miličević, požeški paroh Nikola Petrović, predstavnici gradskih tvrtki, policije, ravnatelji ustanova te ostali gosti.

Na samom početku svečanog prijema paroh Nikola Petrović održao je kratku molitvu te uzvanicima ponudio tradicionalnu božićnu pogaču, a zlatnik koji je znak posebne sreće u nadolazećoj godini, našao se u komadiću koji je otkinuo načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić.

Srpsko nacionalno vijeće djeluje kontinuirano od 2003. godine uz potporu osnivača Grada Požege, a u ime srpske zajednice Požeško-slavonske županije prisutnima se obradio zamjenik županice Nikola Ivanović. „Unazad godinu dana na području Požege i okolnih općina započeli smo velike aktivnosti i time rješavanje dugo zanemarivanih problema srpske zajednice. Ostvarili smo i neke rezultate, zajedno s mještanima Laza riješen je problem društvenoga doma. Uz veliku podršku gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića i Srpskog narodnog vijeća, omogućili smo normalne uvjete za rad i život tog društvenog doma u kojem se aktivnosti odvijaju. Tamo se susreću Srbi i Hrvati, ljudi bez obzira na vjeru i naciju, tamo se proslavlja i obilježava ono dobro i loše. To je jedan putokaz kako trebamo živjeti i kako živimo u ovom gradu.“ - rekao je zamjenik Nikola Ivanović.

Zamjenik županice Ferdinand Troha kazao je kako je Božić vrijeme radovanja, vrijeme kada obitelji najviše uživaju u najsvečanijem blagdanu. „Božić je i vrijeme darivanja, nas je Bog darovao svojim dolaskom i postao jedan od nas. Budimo i mi dar jedni drugima na tragu onoga što je već rečeno. Budimo dobri jedni drugima, pa će i Božić biti svaki dan u godini. To vam od srca želim i veselim se skupa s vama, neka vam je sretan i blagoslovljen Božić. Uživajte u toplini svojih domova, radujte se rođenom Kristu.“ - rekao je Troha.

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 808 puta