Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 03 Siječanj 2023 12:45

U Đačkom domu Požega održan seminar za zdravstvene voditelje, ekonome i kuharice učeničkih domova

 

Đački dom Požega domaćin je dvodnevnog seminara pod nazivom „Izazovi u radu Učeničkog doma“, namijenjenog za zdravstvene voditelje, ekonome i kuharice učeničkih domova u Republici Hrvatskoj. Teme seminara koje će sudionici imati priliku čuti biti će: Primjena HACCP sustava u praksi, Prehrana i rizična ponašanja u dobi adolescencije, Kreiranje domskog jelovnika, Lokalna hrana s OPG-ova na tanjuru bolnica, vrtića i škola, Prva pomoć je „Akcija-reakcija“, te Prehrambene navike i njihov utjecaj na zdravlje.

Sve okupljene pozdravio je ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha koji je istaknuo važnost seminara za požeški Đački dom. „U ovakvim uvjetima i s timom ljudi koji rade sa mnom čast mi je i zadovoljstvo danas biti ravnatelj požeškog Đačkog doma. Osnivač našega Doma je Županija, a da nismo imali njihovu potporu pri našoj viziji, danas sigurno ne bi imali ovakve standarde. Bez obzira koliko mi bili vrijedni i htjeli raditi, bez financijskih sredstava ne može se ništa.“ – rekao je ravnatelj.

„Smatram da našim sudionicima imamo što pokazati, da možemo biti dobri domaćini na jednoj visokoj razini. Svi domovi su specifični po kapacitetu, danas je važna komunikacija i suradnja. Puno puta se naši kuhari, ekonomi i zdravstveni voditelji moraju snalaziti, a upravo ovi seminari jako su korisni, pogotovo u razmjeni informacija.“ – istaknuo je ravnatelj Matuha.

„Drago mi je da je danas naš Đački dom u Požegi domaćin ovog seminara koji je okupio predstavnike učeničkih domova iz cijele Hrvatske. Nadam se da će zaključci sa ovog seminara oplemeniti i obogatiti rad učeničkih domova. Teme su atraktivne, ovaj puta obuhvaćeni ne samo smještaj, nego i kuhari, dakle i prehrana u učeničkim domovima. Vjerujem da će standardi koji su nam dani biti zadovoljeni i da će i prehrana biti unaprijeđena.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčica Bajić ovom prigodom iskazala je zadovoljstvo što je u Požeško-slavonsku županiju pristiglo 80 sudionika seminara svih učeničkih domova u Republici Hrvatskoj.

„Ono što nas veseli je da Đački dom kontinuirano radi na napretku svih znanja i iskustava u svom radu. Posebno smo zadovoljni što je veći dio tema orijentiran na prehranu, a znamo da nas u Županiji od idućeg tjedna očekuje program besplatne prehrane za sve učenike pa ćemo iskustva sa ovih predavanja svakako upotrijebiti i u našim osnovnim školama.“ - istaknula je pročelnica Bajić.

Pročitano 1148 puta