Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 03 Siječanj 2023 08:43

Euharistijsko slavlje za korisnike i djelatnike Doma za stare i nemoćne osobe u Velikoj

 

Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje za korisnike i djelatnike Doma za stare i nemoćne osobe u Velikoj, a uz korisnike, djelatnike i ravnateljicu Doma Mirjanu Novak, svetoj misi nazočio je i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Na samom početku biskup Škvorčević čestitao je prisutnima Božić i Novu godinu te rekao kako se pitanje je li godina nova ili stara očituje po našim srcima koja mogu ostarjeti ili se pomladiti te unatoč svim životnim poteškoćama poželio korisnicima da budu novi u srcima po Božjoj prisutnosti u njima.

U svojoj homiliji biskup je istaknuo da je onaj tko se pretvara te govori i živi neistinu izgubljen čovjek, a da je najteža laž s obzirom na Isusa Krista, koja ne vjeruje da je on Bog i čovjek i da je u njem ostvareno najviše što je jedino Bogu moguće: pobjeda naše prolaznosti i smrti. Biskup je također rekao kako je Ivanovo svjedočanstvo iz evanđelja da se čovjekova punina postojanja ne nalazi u predmetnoj, materijalnoj stvarnosti koju treba prikupljati, nego u osobi Isusa Krista, čija je prisutnost u našem srcu bogatstvo i moć kojim se pobjeđuje našu ograničenost, silno je aktualna za suvremenog čovjeka, usmjerena na materijalna dobra oko sebe, a u sebi ostaje prazan i u konačnici izgubljen.

Obraćajući se starijim korisnicima Doma, biskup je istaknuo kako su pritisnuti tjelesnom nemoći, ali da su unatoč tome bića srca u koje se može nastaniti Isusova blizina i snaga njegova Duha po kojoj nisu samo ono što su tjelesno, nego ono što on može u njima ostvariti te im je poželio da im i ova godina bude blagoslovljena i lijepa po svemu onome što se u njihovim srcima događa po toj prisutnosti te da po njoj budu jači od svih nevolja prolaznog života. „Onaj tko vjeruje Isusu Kristu nije lažac samome sebi, jer po svojoj otvorenosti za njega postaje dionik djela koje je on ostvario kad je stao na smrtnu granicu našeg postojanja i na njoj ostvario pobjedu za nas.“ – istaknuo je msgr. Škvorčević zahvalivši se vodstvu Doma i svim djelatnicima što nastoje biti dobri prema korisnicima, a korisnicima je zahvalio što na to uzvraćaju svojom plemenitošću.

Izvor: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 708 puta