Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 29 Prosinac 2022 10:46

Održan božićni koncert "Preveliku radost navišćujem vama"

 

Uz zvukove tradicionalnih božićnih izvedbi, u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića u Požegi, održan je božićni koncert Folklornog ansambla Požega pod nazivom „Preveliku radost navišćujem vama“. Koncertu su uz brojne goste prisustvovali i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Pod vodstvom folklornog pedagoga Nikole Kramara i prof. Valentina Petranovića, Folklorni ansambl Požega izveo je niz tradicionalnih skladbi, a u goste su im pristigli HKD Lisinski iz Našica, Folklorni ansambl KUU Cernik, te dječja skupina „Iskrice“.

Folklorni ansambl Požega od 2005. godine djeluje u četiri sekcije: dječja, folklorna, tamburaška i pjevačka, a izvođenjem tradicionalnih božićnih pjesama i napjeva okupljene župljane i njihove goste izvođači su proveli diljem Lijepe naše, od juga Dalmacije, preko otoka, sve do kontinentalne Hrvatske. Na samome kraju koncerta svi izvođači, zajedno sa okupljenom publikom, otpjevali su poznate tradicijske napjeve „Radujte se narodi“ i „Veselje ti navješćujem“.

Izvor fotografija: pozega.eu

Pročitano 1280 puta