Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 24 Prosinac 2022 17:23

Tradicionalna podjela posnih obroka žiteljima Požeško-slavonske županije

Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, Udruženje obrtnika Požega, u suradnji s Gradom Požegom i Gradom Pleternicom, devetu godinu za redom organiziraju podjelu posnih obroka građanima. U Pleternici je prijepodne podijeljeno 400, a u Požegi 1000 porcija perkelta od soma.

U pripremi perkelta i ove godine, obrtnicima su se u Požegi pridružili županica Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić.

„Svim žiteljima Požeško-slavonske županije čestitam današnji blagdan Adama i Evu, a povodom Božića svima želim obilje sreće, zadovoljstva i Božjeg blagoslova.“ rekla je županica zahvalivši obrtnicima na nastavku tradicije podjele obroka na Badnjak.

„Još jedna godina je prošla i ponovno smo ovdje na Badnjak, na sad već tradicionalnom druženju s građanima uz obrtnike Požege i Požeško-slavonske županije. Lijepo je vidjeti vesele ljude u predbožićnom raspoloženju. Zahvaljujem našim obrtnicima što podržavaju ovaj običaj, a isto tako i svim našim sugrađankama i sugrađanima želim Sretan Božić i puno sreće, uspjeha, mira i zdravlja u 2023. godini.“ rekao je gradonačelnik Željko Glavić.

 

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 1628 puta