Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 16 Prosinac 2022 11:41

Tradicionalni Božićni koncert Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita Požega

 

Povodom 25. godišnjice osnutka društva Vila Velebita, u Gradskom kazalištu Požega održano je jubilarno izdanje tradicionalnog božićnog koncerta GD Vila Velebita i Tamburaškog orkestra Glazbene škole. Svečanom predblagdanskom koncertu, uz brojnu publiku, prisustvovali su i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Mješoviti pjevački zbor nastupio je uz pratnju Tamburaškog orkestra Glazbene škole kojim je ravnao prof. Valentin Petranović, a izveli su nekoliko ličkih narodnih i slavonskih pjesama s kojima je zbor nastupao na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu posljednjih 25 godina, kao i prigodne blagdanske skladbe. Pojedine pjesme izveli su solisti Glazbene škole Požega, Stjepan Jeršek – Štef, Ivan Balen, te Klapa Sveti Lovro.

Sve posjetitelje i uzvanike pozdravio je predsjednik društva Vila Velebita prof. dr. sc. Josip Fajdić, koji je na kraju zaslužnim članovima zbora, gostima, solistima i voditeljici uručio zahvalnice i prigodne poklone za ukupnu glazbenu kulturu grada Požege i šire, istaknuvši važnost GD Vila Velebita koje djeluje na ovim prostorima od 1998. godine.

Izvor fotografija: pozega.eu

Pročitano 845 puta