Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 12 Prosinac 2022 10:48

Otvorena 8. prodajna izložba učeničkih radova nastala iz projekta "Prilika za sve"

 

Uoči nadolazećih blagdana, u dvorani „Sokol“ u Požegi, otvorena je humanitarna izložba učeničkih radova nastalih iz projekta „Prilika za sve“ na kojoj su učenici pokazali što su sve uz svoje učitelje i mentore izradili od magneta, staklenki, svijećnjaka, božićnih ukrasa i čestitki.

Riječ je o projektu koji se provodi osmu godinu za redom, a s ciljem poticanja zajedničke suradnje i druženja učenika s teškoćama u razvoju te učenika iz redovnih razrednih odjeljenja.

Na samom početku, roditelje, nastavnike i učenike, pozdravila je ravnateljica škole Kornelija Sabljak, koja je istaknula kako prije osam godina kada su pokušali osmisliti projekt u koji bi uključili učenike s teškoćama u razvoju, a koji pohađaju posebne odjele i odgojno-obrazovne skupine škole, nisu ni slutili da će taj projekt postati ovoliko uspješan i da će škola po njemu postati prepoznatljiva.

„Iz godine u godinu naš projekt raste, tako su ove godine ovdje i članovi Županijskog stručnog vijeća učeničkih zadruga Požeško-slavonske županije, a u prostoru naše škole održava se i druga mala konferencija o marketingu.” - istaknula je ravnateljica Sabljak.

Što su sve napravili vrijedni učenici došli su pogledati i zamjenik županice Ferdinand Troha te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

„Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u ime Požeško-slavonske županije i u ime županice Antonije Jozić te vam čestitam na ovome projektu. Čestitam vam na svim onim aktivnostima na kojima radite, u kojima se trudite te time ovoj djeci dajete priliku. Prilika uistinu treba biti za sve, a vi to svjedočite. Obzirom da je vrijeme Božića i veselja, veselite se! Svima vam želim sretan Božić i uspješnu Novu godinu.“ - poručio je Troha.

Izložba je osim učenika Osnovne škole Julija Kempfa, okupila i učenike susjednih škola - Osnovne škole Dobriše Cesarića, Antuna Kanižlića, te učenike Katoličke osnovne škole koji su kupnjom učeničkih radova i ukrasa doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji.

Pročitano 2105 puta