Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 10 Prosinac 2022 12:42

Održana Skupština Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

 

Posljednji put u ovoj godini održana je Skupština Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, a središnja točka dnevnog reda bila je Prijedlog programa rada i financijskog plana za iduću 2023. godinu.

Dragutin Žnidarec, predsjednik VZ PSŽ, podsjetio je kako je rad vatrogasnih zajednica reguliran zakonom tako da kroz godine u programu rada i nije bilo bitnijih promjena. „Ono što će za Vatrogasnu zajednicu naše županije iduće godine ipak biti drugačije jest konačno trajno rješenje prostora u kojemu će biti smješten naš ured. Naime, ured Vatrogasne zajednice bio je u neprimjerenom prostoru koji je dodatno oštećen u nevremenu te se kao privremeno rješenje ured za vatrogasce nalazi u zgradi županije.“ - rekao je predsjednik Žnidarec.

„Požeško-slavonska županija kupila je zgradu Podravske banke, s idejom da u te prostore smjesti udruge i institucije koje su u njenoj nadležnosti te će tako i za potrebe ureda županijske Vatrogasne zajednice prostor biti osiguran u toj zgradi.“ - istaknuo je Žnidarec.

Članove Skupštine prigodnim riječima pozdravio je i zamjenik županice Ferdinand Troha. „Vi vatrogasci velika ste nam pomoć kad god ustreba, na tome vam hvala, kao i na svemu ostalome što činite za cijelu zajednicu. Ostanite i dalje takvi, unapređujte svoj rad, a mi smo tu da vam pomognemo u okviru naših mogućnosti.“ - rekao je Troha te svima čestitao Božić i poželio da u novoj godini imaju što manje intervencija.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 1534 puta