Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 15:16

Svečano obilježen Dan općine Jakšić i blagdan svete Barbare

 

Pored spomen obilježja ispred zgrade Općine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća započelo je obilježavanje Dana Općine Jakšić i blagdana njihove nebeske zaštitnice svete Barbare. Na taj način izaslanstva su odala počast hrvatskim braniteljima s područja općine, nakon čega je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su uz domaćine, načelnika općine Jakšić Ivicu Kovačevića te predsjednika Općinskog vijeća Boška Obradovića, prisustvovali i izaslanica predsjednika Vlade RH i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, predstavnici gradova i općina županije te brojni uvaženi gosti.

Ovom prigodom načelnik Kovačević istaknuo je kako su u 2022. godini glavni prioriteti općinskog proračuna usmjereni na investiranje u kapitalnu, komunalnu i drugu infrastrukturu.

„Ove godine realizirani su razni projekti kao što je projekt otvaranja područnog objekta Dječjeg vrtića Jakšić u mjestu Rajsavac, financiramo dva učitelja razredne nastave za preko 30 djece od 1-3 razreda radi organizacije produljenog boravka u OŠ Mladost Jakšić, izvode se radovi na dovršetku asfaltiranja ceste, nogostupa, javne rasvjete i plinskih instalacija u Gospodarskoj zoni Jakšić, radi se na izgradnji društvenog doma Stanica Jakšić, te brojni drugi projekti.“ - istaknuo je načelnik Kovačević.

„U tijeku su radovi i na izgradnji kružnog toka na križanju Osječke ulice i Ulice Stjepana Radića u Jakšiću u vrijednosti 2.728.679,90 kuna, a koji se financiraju sredstvima Hrvatskih cesta. Općina Jakšić redovito isplaćuje stipendije darovitim studentima kao i pomoć roditeljima novorođene djece, pomoći socijalno ugroženim obiteljima te sufinanciranje prijevoza srednjoškolskih učenika.“ – rekao je načelnik istaknuvši kako se i u nadolazećem razdoblju također planiraju brojni projekti za dobrobit svih mještana i cijele zajednice.

U ime načelnika i gradonačelnika Požeško-slavonske županije prisutnima se obratio načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, a izaslanica predsjednika Vlade RH i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić čestitala je mještanima Jakšića njihov dan i blagdan svete Barbare njihove zaštitnice.

„Čestitam vam na svim postignućima koje ste u protekloj godini ostvarili kao i u svim godinama do sada. Riječ je o projektima koji se ne mogu realizirati u jednoj godini, nego su to projekti za koje treba kontinuitet, trud, puno rada, angažmana i procedura. Jakšić je uistinu taj koji predvodi u odnosu na sve općine na području Požeško-slavonske županije. Jakšićani su ljudi puni inata, truda, rada i volje za ostvarivati napredak za svoju općinu.“ - rekla je županica Jozić.

„Upravo kroz sve ostvarene projekte, ali i one koji su ispred vas, činite sve ono što trebate činiti da bi se Općina Jakšić razvijala u gospodarskom, društvenom i obrazovnom smislu. Kada bismo sve to zajedno složili u jedan lijepi mozaik možemo reći da je Općina Jakšić općina po mjeri svakoga čovjeka.“ - rekla je županica istaknuvši kako je u Jakšiću uvijek fascinira zajedništvo mještana u Župi, Kulturno umjetničkim društvima, nogometnom klubu, lovačkim i ribičkim društvima.

Anamarija Blažević, izaslanica predsjednika Sabora RH pozdravivši sve nazočne izrazila je veliko zadovoljstvo ostvarenim projektima u Općini.

„Općina Jakšić poznata je po tome da ulaže u budućnost. Nije samo infrastruktura budućnost, budućnost su djeca kao i svi stanovnici Općine. Kada je načelnik govorio o svim potrebama od predškolske dobi pa sve do Centra za starije, po tome se vidi da brine o svoj populaciji. To je ono što općina treba raditi i zbog čega općine ustvari trebaju i postojati. Općine su te koje brinu o malim ljudima, o potrebama svog stanovništva i od srca čestitam načelniku i svim vijećnicama i vijećnicima na svim dobrim odlukama koje su donijeli za svoju općinu.“ - rekla je gradonačelnica Blažević.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda i za dodjelu zahvalnica najzaslužnijim pojedincima, udrugama i društvima, a ovogodišnji nagrađeni laureati bili su Stjepan Marković iz Jakšića koji je svojim dugogodišnjim radom doprinio razvoju općine, NK Jakšić, ŠRD Slavonac Jakšić te tvrtka 4M transporti d.o.o. Eminovci.

Pročitano 1465 puta