Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 10:20

U prigodi Dana Općine Jakšić i blagdana sv. Barbare zaštitnice jakšićke župe održano misno slavlje

 

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević na Drugu nedjelju došašća pohodio je Župu sv. Barbare u Jakšiću te prigodom blagdana sv. Barbare - zaštitnice Župe, predvodio središnje župno euharistijsko slavlje. Na početku svete mise biskupa je pozdravio jakšićki župnik Ivan Rončević, izrazivši radost što se proslava župne zaštitnice sv. Barbare događa u godini srebrnog jubileja Požeške biskupije i srebrnog jubileja njegova biskupstva i zlatnog jubileja njegova svećeništva, te mu je čestitao spomenute obljetnice.

Pozdravljajući prisutne svećenike i vjernike, među kojima su bili i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević te predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović, biskup Škvorčević župniku i župljanima čestitao je svetkovinu njihove zaštitnice sv. Barbare, čestitavši im sve ono što se tijekom mnogih godina postojanja ove Župe i duhovno i materijalno nastojalo činiti zaslugom njihovih župnika i domaćih svećenika.

Biskup Škvorčević između ostaloga u svojoj homiliji napomenuo je kako je sv. Barbara bila velika po tome što je živjela vjernost Bogu do kraja, do mučeništva, pozvavši sudionike slavlja da ih njezin primjer potakne te da u svojim društvenim okolnostima svjedoče vjernost Bogu i na taj način pridonesu boljitku svoje domovine.

Na završetku misnog slavlja biskup je izrazio radost što je sa sudionicima slavlja mogao podijeliti njihovo župno zajedništvo na dan njihove nebeske Zaštitnice te im poželio da bude blagoslovljeno sve što nastoje činiti za to zajedništvo, surađujući sa svojim novim župnikom, da prihvaćaju jedni druge kao što je nas Krist prihvatio.

Izvor: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 2051 puta