Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 03 Prosinac 2022 13:04

Vatrogasna zajednica Grada Požege proslavila 10 godina uspješnog rada i djelovanja

 

Vatrogasna zajednica Grada Požege osnovana je 10. srpnja 2010. godine te je 2020. godine trebala proslaviti 10 godina svoga rada i djelovanja, no radi pandemije korona virusa, svečani dio sjednice koja je tada trebala biti održana nije bio moguć. U prostoru Vatrogasnog doma DVD-a Požega VZ-a Grada Požege, uz svoju 12. redovnu izvještajnu Skupštinu, proslavila je i 10 godina svoga uspješnog rada i djelovanja što je potkrijepljeno dodjelom priznanja i zahvalnica.

Na izvještajnoj Skupštini doneseni su planovi rada za slijedeće razdoblje, a prihvaćena su izvješća o radu predsjedništva, zapovjedništva kao i financijsko izvješće za 2021. godinu.

Predsjednik VZ Grada Požege Sebastijan Galiot istaknuo je kako su kroz ovu godinu naporno radili. „Utrošena su sredstva za razvoj vatrogastva te je nastavljena dobra suradnja dobrovoljaca i javne vatrogasne postrojbe.“ – rekao je predsjednik Galiot upozorivši na oronulost vatrogasnog doma te potrebu kupovine vozila cisterne za DVD Požega koje uskoro slavi 150 godina rada.

Šimun Miletić, dugogodišnji predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Požege, ovom prigodom uručio je zahvalnice Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi, Županijskoj vatrogasnoj zajednici, Vatrogasnoj zajednici Požeštine, počasnom predsjedniku Županijske VZ Željku Petroviću, te nizu vatrogasnih centara i društava, a dvadesetak dužnosnika i vatrogasaca primili su statue vatrogasca za dobru suradnju i aktivnost tijekom prvog desetljeća rada.

Svečanom obilježavanju prisustvovali su i zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Marko Ašenbrener i predsjednik Županijske Vatrogasne zajednice Dragutin Žnidarec koji je ovim putem pozvao vatrogasce na složan rad i zajedništvo.

„Lijepo je vidjeti mlade vatrogasce. Nadam se da će se vatrogastvo još više omasoviti jer je značajno za sigurnost te očuvanje života i imovine.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha, čestitavši vatrogascima 10 godina uspješnoga rada i djelovanja.

Izvor fotografija: pozeski.hr

Pročitano 1304 puta