Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 03 Prosinac 2022 13:00

Održan 31. memorijalni kuglački turnir „Tomislav Pranjković“

 

Kuglački klub „Obrtnik“ i ove godine organizator je memorijalnog turnira u spomen na poginulog kuglača i hrvatskog dragovoljca Tomislava Pranjkovića koji je 2. prosinca 1991. godine, s još desetoricom svojih suboraca, poginuo na području Baze Papuk.

U prostoru Gradske kuglane u Požegi održan je 31. memorijalni kuglački turnir „Tomislav Pranjković“ na kojemu se okupilo 12 ekipa s područja Požeško-slavonske županije i susjednih županija.

Uz obitelj i rodbinu Tomislava Pranjkovića te predstavnike braniteljskih udruga, memorijalnom turniru prisustvovali su izaslanik ministra Hrvatskih branitelja Marko Ratković, zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer, predsjednik Koordinacije Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, predsjednik Županijskog kuglačkog saveza Darko Zovko, predsjednik Gradskog kuglačkog saveza Požega Miroslav Crnjac, te brojni članovi kuglačkih klubova s rukovodstvima klubova koja su se natjecala na turniru.

Počasnim hicem u “pune” turnir je otvorio gradonačelnik Željko Glavić, a pozdravljajući prisutne članove obitelji i sudionike turnira s nekoliko prigodnih riječi obratili su se i izaslanik ministra Hrvatskih branitelja Marko Ratković te zamjenik županice Ferdinand Troha koji je naglasio važnost čuvanja ove tradicije i uspomenu na svog prijatelja Tomu.

Ovogodišnji pobjednici 31. Memorijalnog kuglačkog turnira su kuglači KK „Nove nade“ iz Požege sa 365 srušenih čunjeva, drugi je KK „PPK Kutjevo“ sa 348, dok je treći KK „HVIDR-a“ sa srušena 342 čunja.

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 588 puta