Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 03 Prosinac 2022 12:56

Svečana promocija polaznika 28. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa

 

Dočasnička škola “Damir Tomljanović Gavran” ima za cilj i zadaću osposobiti polaznike za višu ustrojbenu dužnost kroz četverorazinsku dočasničku izobrazbu - izobrazbu za razvoj vođa, temeljnu dočasničku izobrazbu, naprednu dočasničku izobrazbu te visoku dočasničku izobrazbu. Dodatno, dočasnici se osposobljavaju provedbom specijaliziranih tečajeva za instruktore i više instruktore, za prvog dočasnika voda, satnije, te za stožerne dočasnike.

U vojarni 123. brigade HV u Požegi održana je svečana promocija polaznika 28. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“. Uvjerenja o završetku izobrazbe, svjedodžbe, ukaze o činovima te značke o završenoj izobrazbi primilo je 75 polaznica i polaznika koji su uspješno savladali nastavni plan i program od 24. listopada do 1. prosinca 2022. godine.

Uz prisustvo brigadira Ivice Pejakovića, zapovjednika Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” te domaćine s Hrvatskog vojnog učilišta promociji su prisustvovali i zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec, prvi dočasnici grana i pristožernih postrojbi, instruktori DŠ koji su proveli izobrazbu, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, kao i načelnik Policijske uprave Požeško-slavonske, predsjednik koordinacije udruga iz Domovinskog rata, zapovjednik vojarne „123. brigade HV“ sa zapovjednicima postrojbi u vojarni te vojni kapelan.

Izobrazba za razvoj vođa predstavlja najvažniji korak u profesionalnom razvoju svakog vojnika, a uspješnim završetkom izobrazbe polaznik stječe kompetencije za uspješno obnašanje prvih dočasničkih dužnosti i prelazi iz statusa vođenog u status vođe.

Izvor fotografija: osrh.hr

Pročitano 672 puta