Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 01 Prosinac 2022 14:00

Dodijeljene diplome polaznicima 3. generacije osposobljavanja za programera umjetne inteligencije

 

Svečana dodjela diploma treće generacije polaznika šestomjesečnog osposobljavanja za programera umjetne inteligencije, koje se odvijalo u sklopu mjere osposobljavanja na radnom mjestu u suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o., održana je u konferencijskoj dvorani Quella u prostoru Toplica Lipik.

Uz voditelja Centra umjetne inteligencije Lipik Dejana Iličića, brojne polaznike osposobljavanja, predsjednika Gradskog vijeća Lipika Slobodana Katunara, te gradonačelnika Lipika Vinka Kasanu, svečanosti je prisustvovala i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je ujedno s gradonačelnikom Kasanom uručila polaznicima diplome i prigodnu srebrnu značku AI Centra Lipik.

Lipički gradonačelnik ovom prigodom istaknuo je kako su pronašli izvrni nastavni kadar, počevši od prof. Hrvoja Kukine koji je odučio prihvatiti izazov i boraviti u Lipiku, a potom i do drugih etabliranih profesora koji predaju AI centru, zahvalivši županici koja je čim joj je predstavljen projekt umjetne inteligencije prepoznala njegovu važnost i odlučila dati podršku.

„Iza ovoga projekta ne stoji samo Grad Lipik, nego stoji i Požeško-slavonska županija, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje. To daje i određenu poruku svim polaznicima da su došli na pravo mjesto steći potrebna znanja.“ – rekao je gradonačelnik Kasana.

Županica Antonija Jozić naglasila je kako je projekt osposobljavanja za programera umjetne inteligencije itekako važan za Požeško-slavonsku županiju i njezin razvoj.

„Prigodom otvorenja Razvojnog centra FINA-e u Požegi rekla sam kako svjedočimo da su mladi ljudi u našoj županiji pronašli svoje radno mjesto te da se IT sektor ne razvija samo u velikim gradovima, nego se može razvijati i u malim sredinama. Vi ste ti koji svoj posao možete raditi iz bilo kojeg kutka svijeta, pa onda to zasigurno može biti i Lipik i Požeško-slavonska županija.“ - rekla je županica.

„Često ponavljam da je Lipik jedan mali grad koji se usudi sanjati velike snove jer si je zadao jednu ambicioznu viziju, postavio dobru strategiju i ono što je najvažnije, odabrao je odlične ljude koji to sve mogu provesti.“ – naglasila je županica Jozić.

Izvor fotografija: compas.com.hr

Pročitano 619 puta