Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 30 Studeni 2022 09:12

Hrvatska turistička zajednica obilježila 30 godina rada

Hrvatske turističke zajednice svečano je obilježila 30 godina rada i djelovanja. Nacionalne turističke organizacije osnovana je 1992. godine s ciljem stvaranja i promicanja identiteta i ugleda hrvatskog turizma u zemlji i svijetu. Uz brojne turističke djelatnike, osobe iz javnog, društvenog, političkog i sportskog života obilježavanju ove velike godišnjice prisustvovala je i delegacija Vlade Republike Hrvatske predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem, Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskoga sabora, županica Antonija Jozić te brojni drugi. Okupljene su na samom početku prigodnim govorima pozdravili domaćini, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice te Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

„U proteklih 30 godina Hrvatska turistička zajednica je, zajedno sa sustavom turističkih zajednica, bila jedan od temeljnih stupova razvoja modernog hrvatskog turizma. Doprinijeli smo ne samo pozicioniranju Hrvatske na turističkoj karti svijeta, već i u unaprijeđenu sadržaja, kvalitete i jedinstvenosti naših odredišta i destinacija. Sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih ljudi i kolega, svih u turizmu, koji su svoj život, svoje vrijeme i svoju ljubav dali hrvatskom turizmu“, poručio je, između ostalog, u svom govoru direktor Staničić. 

Da je Hrvatska danas među najpoželjnijim destinacijama Europe i svijeta naglasila je i ministrica Brnjac. „Hrvatska svoj uspjeh temelji na vrijednim i kreativnim ljudima koji su godinama gradili njenu prepoznatljivost na međunarodnom tržištu, kao i svima onima zbog kojih se turisti iz naše zemlje vraćaju s prekrasnim uspomenama. Posebno veseli što 30. obljetnicu velikih postignuća obilježavamo u izuzetno uspješnoj turističkoj godini u kojoj smo ostvarili nove turističke rekorde.“, poručila je Brnjac čestitavši ovu veliku obljetnicu.

Uzvanicima su se prigodnim govorima obratili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ujedno čestitavši obljetnicu.

Tijekom večeri dodijeljene su zahvalnice djelatnicima Hrvatske turističke zajednice za dugogodišnji rad, dok su priznanja uručena dugogodišnjim turističkim novinarima za izniman doprinos u medijskom praćenju i promociji hrvatskog turizma.

 

Izvor fotografija: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Pročitano 1020 puta