Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 11 Studeni 2022 21:04

Otvorenje 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije

 

Zamjenik županice Ferdinand Troha uz brojne goste i uzvanike prisustvovao je ovogodišnjem otvorenju 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, tradicionalne gospodarske manifestacije na kojoj se očekuje oko 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a koju je svečano otvorila izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

„Velik broj izlagača daje nam nadu da pozitivno gledamo u bolju budućnost. Vjerujem da će ulazak Hrvatske u eurozonu i schengenski prostor pomoći u razvoju i internacionalizaciji poslovanja i dolasku novih investitora na ovo područje.“ - istaknula je ovom prigodom ministrica Tramišak.

Kroz tri dana trajanja manifestacije pruža se sjajna prilika za upoznavanje županijskog gospodarstva, kao i za predstavljanje mogućnosti ulaganja na području županije.

Tema ove tradicionalne gospodarske manifestacije je energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, a program će biti obilježen organizacijom okruglih stolova o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, prezentacijama i stručnim skupovima te turističkim i gastro-izložbama. Također, posjetitelji će moći uživati i u bogatim popratnim događanjima kao što su izložba malih životinja, Martinje po Križevačkim štatutima, te modna revija i revija frizura.

Predsjednik Organizacijskog odbora sajma i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren rekao je kako se trenutno u Koprivničko-križevačkoj županiji provode veliki infrastrukturni projekti vrijedni 5,2 milijarde kuna, među kojima je i drugi kolosijek željezničke pruge Križevci – Koprivnica – mađarska granica. „S PORA-om pripremamo projekte za višegodišnji financijski okvir 2021. – 2027., a treba spomenuti i Razvojni sporazum Sjever preko kojeg se planira više od 3 milijarde kuna vrijednih projekata.“ – rekao je Koren istaknuvši kako ga veseli veliki broj izlagača na sajmu.

Izvor fotografija: krizevci.hr

Pročitano 1052 puta