Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 04 Studeni 2022 09:31

Euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali povodom Dušnog dana

Na blagdan Spomena svih vjernih mrtvih, msgr.dr. Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama slavio je večernju svetu misu za sve vjerne mrtve grada Požege, osobito poginule i nestale u Domovinskom ratu.

Euharistijskom slavlju nazočili su i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, predstavnici Hrvatske vojske i policije, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, katoličkih i građanskih udruga, te vjernicima grada Požege.

Pozdravljajući sudionike slavlja, biskup je rekao da nakon što nas je Crkva na svetkovinu Svih svetih podsjetila da postoji jedno veliko Božje zajedništvo zemaljske i nebeske Crkve, na ovom nas slavlju ona podsjeća da tom zajedništvu pripadaju svi oni koji su preminuli, a koji po krštenju već ovdje na zemlji, a onda proslavljeni u vječnosti pripadaju Isusu Kristu.

„Uz pokojne članove naših obitelji večeras se želimo spomenuti i preminulih građana Požege koji su služili dobru svoga Grada, napose onih koji su položili svoje živote u Prvom i Drugom svjetskom ratu, te Domovinskom ratu.“ – istaknuo je biskup Škvorčević.

Na kraju svete mise uslijedila je molitva za sve preminule grada Požege, na poseban način za poginule u Domovinskom ratu te sve one koji su ukopani u kripti Katedrale.

Izvor fotografija: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 847 puta