Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 28 Listopad 2022 14:40

Županijska komora Požega dodijelila priznanja najuspješnijim poduzetnicima

 

Svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Požega održana je u proširenom sastavu, a tradicionalno kao i svake godine do sada najuspješnijim poduzetnicima uručena su priznanja „Zlatna kuna 2021“ za tri kategorije – malo, srednje i veliko trgovačko društvo. Sjednica je održana u velikoj dvorani HGK ŽK Požega uz nazočnost saborske zastupnice Martine Vlašić Iljkić, zamjenika županice Ferdinanda Trohu, gradonačelnika Grada Požege Željka Glavića te brojnih gospodarstvenika.

Predsjednik GV ŽK Požega Luka Balenović govorio je o stanju gospodarstva Požeško-slavonske županije u 2021. godini, naglasivši kako je gospodarstvo županije nastavilo s pozitivnim trendovima u odnosu na prethodnu 2020. godinu.

„Analizirani su podaci o poslovanju 1031 trgovačkog društva koji su predali financijska izvješća za poslovanje u 2021. godini. Poduzetnici u županiji ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 5,3 milijarde kuna, što je više za 12,5% u odnosu na prethodnu godinu s rastom dobiti za čak 50%. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih u trgovačkim društvima nastavlja pozitivan trend, te je u 2021. iznosila 5.254 kn. Prosječan broj zaposlenih bilježi rast za 369 te iznosi 8.872 no to još uvijek nije na onoj razini prije COVID krize. Tvrtke sa sjedištem u Požeško-slavonskoj županiji i u 2021. godini nastavile su s pozitivnim petogodišnjim trendom rasta izvoza roba i usluga te je u istom razdoblju on udvostručen. Također, dostupni podaci za rujan svjedoče o daljnjem rastu broja ukupno zaposlenih i daljnjem padu nezaposlenih na području Požeško slavonske županije.” – istaknuo je Balenović.

Čestitavši nagrađenim gospodarstvenicima, u ime Grada Požege sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Željko Glavić, a zamjenik županice Ferdinand Troha zahvalio je svim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji su i u ovim teškim vremenima opstali na tržištu radeći i pridonoseći novim vrijednostima.

„U vremenima koja su iza nas vjerujem da ste ne samo opstali nego i unaprijedili svoju proizvodnju. Svima nagrađenima čestitam te želim da vam ova nagrada bude podstrijeh da u budućnosti još predanije nastavite raditi.“ – istaknuo je Troha.

Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Cor d.o.o. iz Požege, Zlatnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Magma d.o.o. iz Požege, dok je Zlatnu plaketu za najuspješnije veliko trgovačko društvo u 2021. godini dobila tvrtka Color Emajl d.o.o. iz Požege.

Izvor fotografija: PSŽ/rva.hr

Pročitano 1486 puta