Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 17 Rujan 2022 16:38

Svečano otvorenje 57. „Vinkovačkih jeseni“

 

Ovogodišnje otvorenje „Vinkovačkih jeseni“, dugogodišnje manifestacije tradicijske kulture, održano je u Vinkovcima, a kojemu je između ostalih prisustvovala i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

„Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga” bilo je glavno scensko uprizorenje i tema ove godine na „Vinkovačkim jesenima“, kojim su članovi KUD-ova prikazali kako je ravnica slavonskome čovjeku izvor nadahnuća i životnih blagodati.

Gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić prilikom otvaranja 57. manifestacije „Vinkovačke jeseni“ u svome obraćanju rekao je kako su neki mudri ljudi prije 57 godina željeli prikazati sve ono što hrvatski narod može ponuditi, ali su imali i druge vodilje, htjeli su prikazati zajedništvo i bogatstvo hrvatskoga naroda, pokazati da ovaj slavonski kraj ima puno toga za reći i da može dati puno toga, rekavši kako su također pružili mogućnost da i druge županije iz svih dijelova Hrvatske dođu ovdje i prikažu svoje bogatstvo.

Nastupila su brojna kulturno-umjetnička društva pjevačke i tamburaške skupine te glumice i glumci glumačkog ansambla bogat brojnim imenima slavonskih glumaca koji su svojom upečatljivošću dočarali nekadašnji život.

Izvor fotografija: Kristijan Toplak

Pročitano 852 puta