Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 17 Rujan 2022 14:07

U sklopu 20. jubilarne smotre folklora „Pjesmom u jesen“ održana jakšićka fišijada

 

Na prostoru ribnjaka ŠRD „Slavonac” koje je ujedno i organizator 6. po redu jakšićke fišijade, okupio se veliki broj natjecatelja i posjetitelja među kojima su bili i županica Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević te brojni drugi, a na samom početku manifestacije sve prisutne pozdravio je predsjednik ŠRD „Slavonac” Mario Pus.

„Ovdje su 24 ekipe od prijavljenih 28, četiri ekipe su ipak odustale, ali obzirom na vrijeme, ovo je solidan broj. Imamo i dvije ekipe iz Nove Gradiške te ekipu iz Slavonskog Broda, ali većina je iz naše županije. Posjetiteljima koji dođu pripremili smo pole i potkove od šarana te naravno fiš.“ – rekao je Pus.

U organizaciji ŠRD-u „Slavonac“ pripomogli su i HKUD „Slavonija”, Općina Jakšić, Požeško-slavonska županija te TZ Zlatni Papuk, a stručni žiri na kraju samoga natjecanja donio je odluku da su pobjednici ekipa Veličanka 2, drugo mjesto pripalo je ekipi Veličanka 1, dok je treće mjesto pripalo natjecateljima iz Nove Gradiške.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 642 puta