Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 16 Rujan 2022 13:57

U Pakracu otvoreno 26. Športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije

 

U organizaciji Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Pakrac, u pakračkoj gradskoj vijećnici kurije Janković, županica Antonija Jozić svečano je otvorila 26. po redu Športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije na kojemu će sudjelovati oko stotinjak sudionika iz tri podružnice - Pakraca, Lipika i Požege, a najbolji ovogodišnji sudionici predstavljat će županiju na državnom natjecanju u Virovitici.

Predsjednik HVIDRA-e Požeško-slavonske županije Stipan Grgić izrazio je zadovoljstvo što su se branitelji nakon dvije godine radi epidemiološke situacije ponovo okupili kako bi i na ovim događanjima dostojno predstavljali naše gradove i županiju, ali i obnavljali sjećanja i vrijednosti Domovinskog rata.

Okupljenim sudionicima i gostima prigodno su se obratili i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te predsjednik pakračkog Gradskog vijeća Miroslav Ivančić koji su sudionicima poželjeli puno sportskog uspjeha, ali prvenstveno kvalitetnog druženja i razmjenu mišljenja mimo službenih okupljanja, ističući važnost i svrhu braniteljskih udruga koje brinu o članovima te ne dozvoljavaju da se zaborave čast, ponos i žrtva branitelja u Domovinskom ratu.

Županica Antonija Jozić u svome obraćanju istaknula je važnost ovakvih okupljanja kako bi i s ovakvih mjesta još jednom trebali ponoviti da se ne zaborave ratne godine upravo kako bi s istinskim vrijednostima i dalje gradili hrvatsku državu.

Uoči sportskog dijela događaja sudionici i uzvanici iz Pakraca, Lipika i Požege posjetili su spomen obilježje poginulim braniteljima na gradskom trgu te odali počast i položili vijence..

Izvor fotografija: Pakrački list

Pročitano 888 puta