Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 16 Rujan 2022 08:38

Početna konferencija velikog i značajnog projekta za Toplice Lipik - „U korak sa zdravim životom“

 

Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2 poziv je iz kojeg se financira novi hvalevrijedan projekt Toplica Lipik s ciljem promicanja zdravih navika života kroz povećanje svijesti lokalnog stanovništva, zaposlenika i korisnika Toplica Lipik o mogućnostima prevencije bolesti, stvarajući potencijal dobrog zdravlja ili poboljšanje oštećenog. Ukupna vrijednost projekta je 457.191,00 kn od čega je 85% iznosa sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, dok je s 15% sufinanciran iz državnog proračuna.

U konferencijskoj dvorani „Quella“ Toplica Lipik održana je početna konferencija projekta „U korak sa zdravim životom“, a prisustvovali su joj brojni liječnici, zdravstveni djelatnici i zaposlenici Toplica Lipik, kao i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, ravnatelj Toplica Lipik Goran Pušćenik, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat, predsjednica Udruge Palijativni tim LiPa Ljerka Pavković, prof. dr. sc. Silva Butković Soldo, predsjednica Hrvatskog neurološkog društva, ujedno osnivačica i voditeljica Referentnog centra za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju pri Ministarstvu zdravstva, te predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom Jozefina Kranjčec.

Ovim projektom želi se ukazati na potrebu zdravih stilova života s obzirom na to da oni mogu pomoći u održavanju dobrog zdravlja, a promoviranjem zdravlja i prevencije bolesti podići će se svijest građana o važnosti brige za vlastito zdravlje što će dovesti do sveukupno zdravije populacije.

U ime domaćina, okupljenima se obratio ravnatelj Toplica Lipik Goran Pušćenik koji je uvodno zahvalio svim sudionicima na projektu kao i Gradu Lipiku na izvrsnoj suradnji u mnogim aktivnostima i projektima te Požeško-slavonskoj županiji kao osnivaču ustanove na potpori, kako u svakodnevnom poslovanju tako i u svim razvojnim aktivnostima koje zajedno rade i planiraju.           

„Projekt „U korak sa zdravim životom“ velik je i značajan projekt za Toplice Lipik iz razloga jer su gotovo sve aktivnosti osmišljene, imajući u vidu bolesti i stanja koje su u fokusu rada ove zdravstvene ustanove kao što su multipla skleroza i cerebrovaskularne bolesti. Kroz projektne aktivnosti prezentirat će se važnost prevencije zdravlja kroz zdravi načina života, nova saznanja o cerebrovaskularnim bolestima i multipli sklerozi, važnost redovne prevencije bolesti, te prednosti rehabilitacije i liječenja prirodnim činiteljima poput termomineralne vode. Kroz aktivnosti projekta, kao što su radionice, predavanja, stručni skupovi, ali i edukacije, u najvećoj mjeri koristi će imati naši djelatnici što će povećati kvalitetu naših zdravstvenih usluga, a samim time i zadovoljstvo naših korisnika.“ - rekao je ravnatelj Pušćenik.

Prisutnim gostima obratila se i predsjednica Udruge Palijativni tim LiPa Ljerka Pavković čija je udruga partner na navedenom projektu te istaknula kako je veliko priznanje njezinoj udruzi upravo to što su ih Toplice Lipik prepoznale kao partnera, kao i njihove aktivnosti koje godinama provode s velikim entuzijazmom.

Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije tehnička je podrška u pripremi i provedbi projekta „U korak sa zdravim životom“ te se ovom prilikom prisutnima obratila ravnateljica PANOR-e Senka Horvat istaknuvši kako su Toplice Lipik ušle na velika vrata u svijet EU fondova jer osim ovog projekta tu je i projekt „Terme Lipik“, a gradonačelnik Vinko Kasana istaknuo je kako Lipik zaista otvara i provodi puno projekata, poželjevši uspješnu provedbu i ovog novog projekta.

Zamjenik županice Ferdinand Troha pozdravivši sve nazočne u svoje osobno ime te u ime županice Antonije Jozić, uputio je čestitke svim sudionicima ovoga projekta.

„U korak sa zdravim životom, promocija zdravog načina života, prevencija bolesti, sve su to teme o kojima bi se uistinu moglo puno pričati, ali veseli me činjenica što vi u Lipiku o tome ne pričate puno već efektivno djelujete te vjerujem da će rezultati ovog projekta biti itekako vidljivi i da će korisnici imati sve one benefite što zdrava forma života čovjeku daje.“ – istaknuo je Troha.

Izvor fotografija: Lipički compas

Pročitano 681 puta