Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 09:28

Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama – Požega dobila prvaka i viceprvaka Hrvatske

 

Ovaj vikend, 10. i 11. rujna, na požeškom Automotodromu Glavica održano je Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama u organizaciji Udruge za razvoj i promicanje moto sporta Sokol iz Požege.

Od domaćih vozača odlične rezultate ostvarili su Vjekoslav Pavelić koji je već prvi dan natjecanja osvojio prvo mjesto i došao na korak do osvajanja naslova prvaka Hrvatske te u konačnici, nakon drugog dana utrka i osvojio zasluženi naslov. Drugo mjesto osvojio je jedan od najtalentiranijih, ali i najmlađih požeških vozača Antonio Čiko.

Kao i svake godine na požeškoj Glavici tradicionalno se okupilo nekoliko tisuća posjetitelja, a bogata tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima su naša županija i grad Požega prepoznatljivi i izvan granica Republike Hrvatske.

U nedjelju 11. rujna, održan je drugi dan Otvorenog prvenstva Hrvatske, a svečano otvorenje održao je zamjenik županice Ferdinand Troha koji je svim vozačima i sudionicima natjecanja poželio sretnu vožnju i dobre rezultate.

Izvor fotografija: pozega.eu/D.M./PSŽ

Pročitano 1437 puta