Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 10 Rujan 2022 17:18

Održana redovna godišnja izvještajna skupština Udruge HVIDR-a HRVI Grada Lipika

 

Zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Lipika i predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana, nekadašnji lipički gradonačelnik Antun Haramija, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, uz domaćine, članove Udruge HVIDR-e HRVI Grada Lipika, u prostoru lipičkog Vatrogasnog doma prisustvovali su redovnoj godišnjoj skupštini HVIDRA-e Lipik.

U svome izlaganju članovi HVIDR-e istaknuli su sve ono što su radili u protekloj godini, ali i što imaju u planu raditi u budućem razdoblju, pa je tako predsjednik lipičke HVIDRA-e Branimir Ljevaković u izvješću za prethodnu godinu rekao kako su im aktivnosti bile minimalne jer je godina bila obilježena epidemijom korona virusa.

„Izbornu skupštinu održali smo telefonski, a dosadašnje vodstvo ponovno je dobilo još jedan četverogodišnji mandat. Prisustvovali smo većini obilježavanja događaja iz Domovinskog rata na području Lipika, Pakraca i Požeško-slavonske županije, a tako će se nastaviti i u budućem periodu.“ – rekao je Ljevaković.

U planu je da se i ove godine prisustvuje svim obljetnicama, susretima i komemoracijama, a članovi lipičke HVIDR-e namjeravaju sudjelovati i na svim sjednicama županijske HVIDRA-e te sjednicama Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik te će i dalje promovirati vrijednosti obrambenog Domovinskog rata, kao i voditi brigu za skrb branitelja i njihovih obitelji. Vezano za prihode u protekloj godini istaknuto je kako su iznosili 13.600,00 kuna, dok su rashodi bili 11.500,00 kuna.

Zamjenik županice Ferdinand Troha obratio se svima prisutnima te zahvalio članovima HVIDRA-e Lipik na svemu onome što čine tijekom čitave kalendarske godine, napose u obilježavanju obljetnica vezanih za Domovinski rat. „Drago mi je vidjeti kako Udruga i dalje djeluje u slozi i zajedništvu. U svojem radu možete uvijek računati na podršku Požeško-slavonske županije.“ – rekao je Troha.

Rad lipičke HVIDR-e pohvalio je i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te naglasio i zahvalio Udruzi HVIDR-e kako se zajedno s Udrugom Branitelji Lipika 1991., unatoč vremenu obilježenom epidemijom korona virusa, itekako vodila skrb i briga o hrvatskim braniteljima, kako kroz projekte, tako i kroz svakodnevne kontakte, istaknuvši važnost njihova djelovanja te izrazivši potporu Grada Lipika u njihovim daljnjim aktivnostima.

Pročitano 656 puta