Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 09 Rujan 2022 16:57

Svečano obilježen Dan Grada Kutjeva i blagdan njihove nebeske zaštitnice Male Gospe

 

Povodom Dana Grada Kutjeva i blagdana Male Gospe prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata. Počast su odala brojna izaslanstva među kojima i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, a molitvu i blagoslov uz kapelicu na groblju sv. Marka održao je župnik Ivan Štivičić iz kutjevačke župe Rođenja Blažene Djevice Marije.

Svečana sjednica održana je u gradskoj kino dvorani, a na samom početku svim prisutnima obratio se predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutjeva Branko Vido koji je pozdravivši uvažene goste ujedno i otvorio svečanu sjednicu. Nakon uvodnog pozdrava prikazan je kratki film u kojem su predstavljeni projekti, programi, te sve ono što je u proteklih godinu dana učinjeno u Kutjevu.

Gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir u svom prigodnom obraćanju prisutnima istaknuo je kako u vremenu velikih izazova i neizvjesnosti ima iste planove i ciljeve kao i do sada, a to je iz dana u dan život svojim sugrađanima i sugrađankama činiti boljim, lakšim, ugodnijim te konstantno težiti poboljšanju uvjeta i podizanja standarda života zajednice.

„Nalazimo se u vrlo teškim vremenima obilježenim drastičnom inflacijom i poskupljenjima u vidu energenata koji zahvaćaju ne samo gospodarstvo i naše poduzetnike već i nas jedinice lokalne samouprave koji uvelike ovisimo o istim. Ipak, i u ovakvim uvjetima napravljeno je dosta. Ono što je možda i najvažnije, vizionarstvom i inovativnim promišljanjem te kvalitetnim idejama unazad proteklih nekoliko godina, kreirane su mnoge projektne dokumentacije za razne projekte. Ova mlada Gradska uprava nezaustavljivo kroči ka realizaciji svih tih planiranih i potrebnih projekata koji će ovaj mali grad učiniti mjestom ugodnog boravka i življenja.“ – rekao je gradonačelnik Budimir.

Čestitke gradskoj upravi, gradonačelniku Budimiru, ali i svim Kutjevčankama i Kutjevčanima za njihov dan uputili su ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Davor Huška, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić, izaslanica Predsjednika Hrvatskog Sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, a kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske prisutnima se obratila i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

„Ovakva događanja uvijek su prigoda da se rezimira prethodno razdoblje, da vidimo koje smo to korake učinili u razvoju naših gradova i općina. Josip je u svom govoru onako skromno rekao kako su ove godine bili tanki s projektima, a ja mislim da će se velika većina složiti da je popis projekata zaista impresivan. Bez obzira na sve izazove s kojima se mi danas suočavamo moramo isto tako istaknuti da smo ušli u novo programsko razdoblje te da očekujemo nove natječaje, a vidim da je Kutjevo spremno.“ – rekla je županica Jozić istaknuvši kako za Požeško-slavonsku županiju često kažu da se svi držimo zajedno, te kako je zapravo to na neki način i poruka danas s ovog mjesta.

„Držimo se i dalje zajedno, gurajmo projekte zajedno, kao što Josip zajedno sa svojim suradnicima radi na razini Grada Kutjeva, tako ćemo se držati i na višim razinama. Svi imamo jedan zajednički cilj, stvoriti prostor i okruženje u kojemu će živjeti zadovoljni ljudi u kojemu će poduzetnici ostvariti svoje ciljeve i zapošljavati te u kojemu će umirovljenici imati dostojnu starost.“ - istaknula je županica u svome obraćanju.

Na samome kraju održan je najsvečaniji trenutak sjednice kada su uručene zahvalnice Grada Kutjeva ovogodišnjim laureatima, a ove godine to su DVD Grabarje, Gradski šahovski klub Kutjevo, Lovačko društvo Slavonac, Krauthaker d.o.o., Mirjana Iličić, dugogodišnja voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice u Kutjevu, Đurđica Obradović, vlasnica frizerskog salona koji u Kutjevu postoji već 25 godina, te Klara Malčić, učenica koja je ove godine završila svoje osnovnoškolsko obrazovanje tijekom kojeg se iskazala na brojnim državnim i županijskim natjecanjima.

Pročitano 1819 puta