Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 05 Rujan 2022 12:03

DVD Grabarje proslavilo 80 godina rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Grabarje proslavilo je 80 godina rada. Svečanom sjednicom prisjetili su se učinjenoga te zaslužnima dodijelili priznanja.

Mario Pimpel predsjednik DVD-a Grabarje pozdravio je prisutne, a na početku sjednice himnu je izvela muška pjevačka skupina Grabarčani.

Predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Dragutin Žnidarec uručio je zlatne medalje Hrvatske vatrogasne zajednice zaslužnima, dok je Ivan Baša, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine uručio srebrene medalje, a brončane medalje zaslužnim dobitnicima uručio je Josip Ašenbrener, predsjednik Vatrogasnog centra Kutjevo.

Ivan Ribičić, dobio je priznanje za 50 godina u vatrogastvu, a Josip Tomljenović i Ivan Javora dobili su statue kao najstariji vatrogasci.

Tajnik društva Šimun Vido spomenuo je da je 1942. godine nabavljen prvi agregar i vatrogasna kola, a izgradnja doma krenula je 1954. godine. „Vatrogasci su nebrojeno puta nastupali na natjecanjima uključujući i državna te imaju brojne pehare, nagrade i priznanja, a za to su zaslužni i najmlađi članovi.“ – rekao je Vido.

 „Ovo društvo poznato je po dobrovoljnosti, koja oplemenjuje ljude, učinili ste da vaš DVD bude poseban.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha čestitavši ovu veliku obljetnicu.

Na kraju su uručene i zahvalnice Gradu Kutjevu i Požeško – slavonskoj županiji.

 

Izvor fotogorafija: pozega.eu, D. Mirković

Pročitano 1212 puta