Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 05 Rujan 2022 11:57

Četvrti put održana gastronomska manifestacija „Iššijada“

Udruga građana “Put, istina i život” organizirala je po četvrti put gastronomsku manifestaciju Iššijada, koja se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Općine Čaglin, u spomen na četvoricu poginulih branitelja u Domovinskom ratu s prostora župe Ruševu: Stipu Kovačevića, Zdenka Fržuljevića, Zorana Petrovića i Dragu Kneževića.

Predsjednica Udruge Andrijana Plavi otvorila je Iššijadu te pozdravila sve natjecatelje i zaželjela im puno sreće u kuhanju, a svi posjetiteljima ugodan boravak i dobru zabavu. Zamjenik županice Ferdinand Troha izrazio je zadovoljstvo što se ovakve manifestacije organiziraju te svima zaželio sreću.

U natjecanju je sudjelovalo devet ekipa iz tri različite županije, a to su Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Osječko-baranjska županija. Ekipe su se natjecale u pripremanju pilećeg paprikaša, a organizator je za svaku ekipu osigurao po jedno pile.

Ovogodišnji pobjednik Marija Buturac iz Djedine Rijeke, drugo mjesto zauzela je ekipa KUD Svilenka iz Buka, na trećem mjestu je OPG Anita Nekić, dok je nagradu za najljepše uređeni stol dobila Matica umirovljenika Općine Čaglin.

 

Izvor fotografija: Mirko Cenbauer

Pročitano 1163 puta