Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 03 Rujan 2022 13:23

Folklornim motivima Hrvatske otvorene Zlatne žice Slavonije uz svečanu povorku i izbor najljepše šokice

Svečana povorka kulturno-umjetničkih društva s područja Požeštine, konjanika i kočija, vinara i vinogradara, povijesnih postrojbi i mažoretkinja, prošla je ulicama grada sve do Trga Svetog Trojstva. Folklorna baština Zlatne doline predstavila se na velikoj pozornici, nakon čega je u 19 sati uslijedilo svečano otvorenje uz dizanje festivalske zastave. Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević, a otvorenju je prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Uslijedili su Folklorni motivi Hrvatske, s gostovanjem Folklornog ansambla studentskog KUD „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba i HKUD „Osijek 1862“ iz Osijeka, a posebna atrakcija bilo je gostovanje ukrajinskog folklornog ansambla „Verkhovyna“, koji su svojim nastupima oduševili okupljenu publiku.

Najgizdavija šokica ove godine je Ana Borevac iz Požege. Prva pratilja je Irena Močilac iz Oprisavaca, a druga pratilja Marinela Križanović iz Gornjeg Slatinika, dok je posebnu nagradu gradonačelnika Požege osvojila je Barbara Knežević iz Brestovca.

Pročitano 530 puta