Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 03 Rujan 2022 13:20

Pobjeda na ovogodišnjoj Fišijadi majstoru iz Viljeva

Fišijada u Požegi, u parku kraj Orljave održala se 26. put, a na njoj je sudjelovalo 58 natjecatelja. U kuhanju fiš paprikaša okušali su se majstori iz cijele Slavonije i Baranje, a ovaj događaj privukao je nekoliko tisuća posjetitelja.

Zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević otvorio je fišijadu te zajedno sa zamjenikom županice Ferdinandom Trohom i direktoricom TZ Mirnom Šimunović Svoboda svim natjecateljima poželio puno uspjeha u kuhanju. Svi natjecatelji su dobili 4 kilograma šarana, osigurana su im potrebna drva, voda i pregača s logotipom Fišijade za glavnog majstora fiš paprikaša u ekipi.

Nagradnu igru, lovljenje šarana golim rukama u bazenu, ponovno je organizator pripremio u postavljenom bazenu, a pobjednici su uz ulovljenog šarana, prigodne nagrade organizatora dobili i statuu Marinka, legendarnog ribolovca rukama, koji je sudjelovao godinama i često pobjeđivao, pa je cijela igra i dobila naziv po njegovom imenu.

Pobjednik ovogodišnje fišijade je Zvonimir Fikete iz Viljeva, dok samo jedan bod manje i osvojeno drugo mjesto ima Boris Loredan iz Petrijevaca, dok je treći bio Željko Turalija iz Valpova.

 

Izvor fotografija: Požeška kronika

Pročitano 481 puta