Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2022 15:45

LD Slavonac prvak Županije, Gilanj najbolji pojedinačni strijelac

Strelište u Bzenici mjesto je održavanja 29. prvenstva koje je organizirao Lovački savez Požeško – slavonske županije. Strelište u Bzenici jedno je od najboljih u Hrvatskoj, a na njemu se već dugi niz godina, osim županijskih, organiziraju i regionalna te državna natjecanja u lovnom streljaštvu svih 20 županija i grada Zagreba. Strelište u Bzenici, jedino je opremljeno svim potrebnim spravama i odvojenim strelištima za natjecanje u sve tri kategorije lovačkog streljaštva, lovačkom trapu, lovačkom parkuru i gađanje s užljebljenim cijevima, karabinima, na pomične i nepomične mete jelena i vepra u trku.

Ukupno 23 ekipe te oko 150 lovaca pozdravio je predsjednik LS PSŽ Branko Bertelović te Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, dok je, hicem iz lovačke puške, prvenstvo otvorio zamjenik županice Ferdinand Troha.

Lovačko društvo Slavonac iz Kutjeva sa 204 boda prvaci su Požeško-slavonske županije u streljaštvu, dok je druga ekipa Lovačkog društva Dilj iz Buka sa 202 boda, a trećeplasirani je Lovačko društvo Vidra iz Čaglina, no Bučani bili bolji u disciplini parkur.

Bučki strijelac Domagoj Gilanj je pojedinačni prvak županije sa 52 boda. U disciplini gađanje vepra u trku najbolji je bio Josip Savi iz LD Fazan Pakrac.

Vođa natjecanja bio je Denis Milošević, a glavni sudac Mladen Lončarević.

 

Izvor fotografija: Požeška kronika 

Pročitano 603 puta