Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 27 Kolovoz 2022 15:34

Proslavljen Dan Općine Velika

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Velika, kojoj je prethodilo otvorenje Turističko – informativnog centra, proslavljen je Dan općine i blagdan njenog zaštitnika svetog Augustina. Svečanoj sjednici uz načelnika općine, prisustvovali su brojni gosti te predstavnici lokalne, regionalne i državne vlasti.

Prisutnima su se obratili; u ime općina i gradova načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, ravnatelj uprave za financije i IT-sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić Ferdinand Troha te izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića – mr.sc. Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike Hrvatske za ekonomiju.

“Pokrenuti su i završeni brojni projekti. Završena je izgradnja Turističko-informativnog centra u Velikoj, a smatram kako će isti dati dodatni impuls razvoju turizma u ovom području. Završena je i rekonstrukcija bivšeg starog vrtića te time podignut kapacitet dječjeg vrtića, a u suradnji s OŠ “Ivan Goran Kovačić” Velika i Požeško-slavonskom županijom pripremili smo i projekt uređenja područne škole u Radovancima za potrebe dječjeg vrtića te isti prijavili na program Nacionalnog oporavka i otpornosti. Želim naglasiti da nam je odobren nastavak provođenja projekta “I poslijepodne u vrtiću” čime je omogućen ostanak mališana u vrtiću u poslijepodnevnim satima. Učinjeno je puno i infrastrukturnih radova – u naselju Biškupci izgrađen je novi most, izgrađen je pješački most u Travničkoj ulici u Velikoj, a obnovljeni su i drugi mostovi značajni za prometovanje.” – rekao je načelnik i naglasio kako su pokrenuti radovi i na Poduzetničkoj zoni Velika.

„Započeli su i radovi na unutarnjem uređenju zgrade Općine Velika, koji su financirani kroz Program održivog razvoja lokalnih zajednica. Završetkom unutarnjeg i vanjskog uređenja zgrade, Općina će preseliti u te urede, a sam stadion unutar kojeg se sada nalazi općinska uprava, uredit ćemo u vrhunski sportski centar koji će služiti za pripreme nogometaša te ostalih sportaša.“ – kazao je Hoffman te kazao kako rade na pripremi projektne dokumentacije za atletski stadion.  

“Mjere za pomoć gospodarstvenicima i obiteljskim gospodarstvima daju određene, vidljive rezultate, posebice one mjere koje se odnose na turizam i koje se dodjeljuju za povećanje smještajnih kapaciteta. Uveli smo i mjeru poticanja stambenog zbrinjavanja mladih na području Općine Velika te ćemo početkom rujna raspisati natječaj za korištenje mjera,” naglasio je načelnik Hofman.

„Općina Velika je zbog svojih ljepota i gospodarskog potencijala biser u kruni Požeško – slavonske županije. Park prirode Papuk sa svojim prirodnim ljepotama, vodnim potencijalom, mineralnim bogatstvima i termalnim izvorima uz vinorodne obronke i plodnu ravnicu Zlatne doline, krasi ovaj ponosni slavonski kraj. Oduvijek su ovdje živjeli i djelovali ponosni i časni ljudi, tako je i dana kad svjedočimo ravnomjernom razvoju općine, podizanju standarda u komunalnoj infrastrukturi, razvoju predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja, razvoju športa, kulture i društvenog života. Ovdje djeluju i brojne udruge, koje u harmoniji s općinom oplemenjuje ovaj kraj. Veseli privatna inicijativa koja općinu stavlja u fokus na turističkoj krati Hrvatske. To je svakako velika gospodarska prilika za razvoj Velike i cijele Zlatne doline.“ – zaključio je Troha.

Dodijeljena su i priznanja, a ovogodišnji laureati su Stolarija Kovačević (Antun Kovačević,) Zdenko Zlomislić i Taekwon-do klub Velika, NK Sloga Trenkovi i Stanko Raguž čije je priznanje preuzeo njegov sin Marko Raguž. U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi Kulturno-umjetničkog društva “Šijaci” iz Biškupaca.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 680 puta